Ηλεία

Κορωνοϊός: «Θετικός» μαθητής και… εκνευρισμός στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

ΤΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ «ΘΕΤΙΚΩΝ» ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Θετικός στον κορωνοϊό είναι και ένας μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας, του οποίου άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος βρέθηκε προ ημερών θετικό, στον ιό. Θετική βρέθηκε και η μητέρα του, ενώ το αποτέλεσμα για τον αδελφό του είναι αρνητικό.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο την Τρίτη, κατά την προσέλευση πολιτών από τον δήμο Ήλιδας και τους δήμους του Κάμπου για τεστ Covid-19 στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, καταγράφηκαν συνολικά εννέα θετικά κρούσματα.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, στο 2ο Λύκειο Αμαλιάδας τα μαθήματα έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης, λόγω και της κατάληψης που έκαναν κάποιοι μαθητές. Από σήμερα, τηλεκπαίδευση θα κάνει μόνο το τμήμα και το τμήμα κατεύθυνσης, στα οποία φοιτά ο μαθητής και τα υπόλοιπα τμήματα όλων των τάξεων αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά.

Όσον αφορά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, που παρουσιάστηκαν δύο κρούσματα σε μαθήτριες, που είναι αδελφές, από τις ιχνηλατήσεις μέχρι χθες βράδυ δεν είχε βγει κάτι νεότερο, ενώ τα μαθήματα στα δύο τμήματα που φοιτούν οι μαθήτριες ξεκίνησαν χθες να πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης για συνολικά 14 μέρες.

Πάντως, στην Αμαλιάδα η ανησυχία από την Τρίτη κυρίως είναι έντονη και όσο περνούν οι μέρες αυξάνεται. Διάχυτος είναι και ο εκνευρισμός, αφού υπάρχουν πολλές καταγγελίες για άτομα του περιβάλλοντος ανθρώπων που έχουν νοσήσει, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά και εργάζονται σε πολλές περιπτώσεις!

Υπάρχει και η άλλη πλευρά, όπου άτομα που έχουν νοσήσει παραμένουν στα σπίτια τους, έχοντας ενημερώσει και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Κάποιοι από αυτούς έχουν κάνει το πρώτο τεστ και είναι «αρνητικοί», ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα του δεύτερου, αλλά και τις επαφές που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα…

Όπως γνωστοποίησε χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ  ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης,  σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, την ερχόμενη Δευτέρα από τις 9 το πρωί θα διενεργούνται rapid test  για όσους πολίτες το επιθυμούν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.  Για μια ακόμη φορά δε, έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας από τον ιό, στηλιτεύοντας την στάση μερίδας πολιτών να επιμένουν και να μην λαμβάνουν υπόψη τους την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Όλη η επικαιρότητα