Κόσμος

Κορωνοϊός και βροχή κράτησαν τους Αυστραλούς μακριά από τη διάσημη παραλία Μποντάι του Σίδνεϊ

Ακούστε το άρθρο

Ο βροχερός καιρός και ο κορωνοϊός κράτησαν τον κόσμο μακριά από τη διάσημη παραλία Μποντάι Μπιτς, παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο προορισμό για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

Με τα εξωτερικά σύνορα της Αυστραλίας κλειστά και τις εγχώριες μετακινήσεις περιορισμένες, οι κάτοικοι του Σίδνεϊ ανέμεναν ότι θα είχαν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν τη διάσημη παραλία σχεδόν μόνοι, χωρίς ξένους επισκέπτες.

Ωστόσο, ο βροχερός καιρός και η πρόσφατη έξαρση του νέου κορονοϊού στα βόρεια, παραθαλάσσια προάστια ητς μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας –που έθεσε πάνω από 250.000 ανθρώπους σε lockdown για σχεδόν μία εβδομάδα– κράτησαν τον αριθμό των επισκεπτών σε χαμηλά επίπεδα.

Έως το μεσημέρι (τοπική ώρα), μόλις περίπου 100 άνθρωποι κολυμπούσαν, έκαναν σερφ και έβγαζαν φωτογραφίες μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχουν στήσει οι ναυαγοσώστες.

«Πρέπει να ζούμε το τώρα», δήλωσε ο Σέλιο Αγκοστίνιο, κάτοικος της περιοχής. «Να φέρουμε λίγη χαρά στην όλη κατάσταση, λίγο φως, λίγη ελπίδα, λίγη τρέλα και αυτό είναι όλο. Αυτό είναι το Μποντάι, αυτό είναι τα Χριστούγεννα».

Με έγκαιρα και αυστηρά μέτρα, η Αυστραλία τα έχει ως τώρα καταφέρει καλύτερα από τα περισσότερα άλλα ανεπτυγμένα κράτη στην αντιμετώπιση της COVID-19, με τα κρούσματα να είναι λίγο λιγότερα από 28.300 και 908 θανάτους. Σήμερα, εκτιμάται ότι τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 156.

«Είμαστε ευγνώμονες φέτος για τα Χριστούγεννά μάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον σε τηλεοπτικό μήνυμά του για τις γιορτές.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα