Ηλεία

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη από την δομή φιλοξενίας στη Βάρδα- 27 τα κρούσματα

Ακούστε το άρθρο

98χρονη νεκρή και 27 τα κρούσματα στη Δομή Ηλικιωμένων – Λεχαινά: Σύσκεψη Συντονιστικού για ασφαλή έξοδο από το κόκκινο

Μία 98χρονη γυναίκα τρόφιμος της δομής φιλοξενίας της Βάρδας και η οποία τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Πύργου «χτυπημένη» από τον covid-19 άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί.

Εννέα ηλικιωμένοι, τρόφιμοι της δομής φιλοξενίας στη Βάρδα, νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Πύργου και Πατρών ενώ άλλοι 13 ηλικιωμένοι που είναι θετικοί στον ιό, βρίσκονται σε καραντίνα στο δεύτερο όροφο της δομής και όλοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι ασυμπτωματικοί και φυσικά παρακολουθούνται από γιατρό της δομής. Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους 14 άτομα είναι σε καραντίνα και τις επόμενες μέρες λήγει η καραντίνα τριων.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου
Στο μεταξύ αύριο στα Λεχαινά ενδέχεται να συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλο, τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Βαγγελάκο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Π. Μάνταλο. Θέμα του συντονιστικού ο σχεδιασμός δράσεων για ασφαλή έξοδο του Δήμου από την κόκκινη ζώνη.

Έλεγχοι από ΕΟΔΥ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους ελέγχους. Συγκεκριμένα:
Αύριο 09 Φεβρουαρίου από τις 09:00 έως τις 13:30 μπροστά από το Δημαρχείο Λεχαινών.
Τη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Κοινοτικό Γραφείο του Κάστρου από τις 09:00 έως τις 13:30,
ενώ άλλο κλιμάκιο, μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας από τις 09:00 έως τις 13:30.
Τη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στη Μυρσίνη, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, από τις 09:30 έως τις 13:30.

Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).

Όλη η επικαιρότητα