Κόσμος

Κορωνοϊός: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης από τον Φεβρουάριο στην Κίνα

Ακούστε το άρθρο

Στην Κίνα καταγράφηκε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα νέου κορωνοϊού εγχώριας μετάδοσης, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Το κρούσμα αυτό που καταγράφηκε στην πόλη Σιάν στην βορειοδυτική επαρχία Σαανσί της χώρας είναι το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης που καταγράφεται από τις 14 Φεβρουαρίου στην Κίνα, μολονότι συχνά έχουν εντοπιστεί κρούσματα μεταξύ αυτών που έρχονται στην Κίνα από το εξωτερικό.

Η περίπτωση αυτή στην Σιάν αφορά πρόσωπο που εργάζεται σε τοπικό νοσοκομείο και είναι υπεύθυνο για τη συλλογή δειγμάτων για τεστ για τον νέο κορονοϊό από ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα, διευκρίνισε η τοπική επιτροπή υγείας.

Νωρίτερα σήμερα, πριν από την ανακοίνωση αυτή του πρώτου κρούσματος εγχώριας μετάδοσης από τον Φεβρουάριο, η εθνική υγειονομική αρχή της χώρας είχε ανακοινώσει ότι στην ηπειρωτική Κίνα είχαν καταγραφεί 6 νέα κρούσματα στις 17 Μαρτίου και ότι όλα αφορούσαν ανθρώπους που είχαν έρθει από το εξωτερικό. Επίσης είχε διευκρινίσει ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού ανερχόταν ως εκείνη την ώρα σε 90.066 και ότι ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 παρέμενε ο ίδιος και ανερχόταν σε 4.636.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα