Πολιτική

Κορωνοϊός -Κικίλιας: Στην Ελλάδα θα έχουμε το εμβόλιο την ίδια ημέρα που θα το έχει και η Γερμανία

Ακούστε το άρθρο

«Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας», είπε ο υπουργός Υγείας

Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας με τον κορωνοϊό, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλιας.

Το νοσοκομείο της Δράμας, είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα εχει 12. Έχει επαρκές  νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μια συγκλονιστική προσπάθεια. πρόσθεσε ο κ Κικιλιας στις δηλώσεις του στο OPEN.

Δεν θα αφήσω κανέναν, τόνισε να διασαλέψει τη «μάχη» που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους.

Μιλάμε για πανδημία που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Η μια πόλη θα στηρίξει την άλλη. Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα.

Αναφερόμενος στα εμβόλια, ο κ Κικιλιας δήλωσε οτι μόλις πάρουν έγκριση στην Ευρώπη την ιδια μέρα που θα πάνε στην Γερμανία ή την Πορτογαλία την ιδια μέρα θα έλθουν και στην Ελλάδα.

Το γεγονός πως το ιικό φορτίο του κορωνοϊού είναι υψηλό σε όλη την Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ενώ σημείωσε πως, παρά τις αντιξοότητες και τη συνεχή δοκιμασία, το ΕΣΥ λειτουργεί στο 100%, δίνοντας μια τεράστια μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό.

Όσον αφορά στο αν θα ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Δεκεμβρίου και αν θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα σε καραντίνα, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε τη φράση του πρωθυπουργού, ότι δηλαδή δεν πρέπει να μιλάμε, πλέον, με ημερομηνίες αλλά με βάση τα στοιχεία από την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, γεγονός, φυσικά, που θα κρίνει πότε θα γίνει η άρση του lockdown. Ανέφερε, μάλιστα, τα εξής: «Πέρα και πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία και να ξεπεράσουμε αυτήν την συγκλονιστική κρίση… Δεν έχω προτρέξει ποτέ να προκαταλάβω τις εξηγήσεις των επιστημόνων… Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ξεχωριστά». Ο υπουργός έκανε λόγο για «συγκλονιστική προσπάθεια» του ΕΣΥ και σημείωσε: «Από 37 οι ΜΕΘ στη Βόρειο Ελλάδα έφτασαν τις 220».

Όλη η επικαιρότητα