Ηλεία

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα και στην Ηλεία – Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού

Ακούστε το άρθρο

Κλειστά 23:30 – 05:00 τα καταστήματα εστίασης

Νέα μέτρα θα αρχίσουν να ισχύουν από σήμερα και στην Ηλεία, όπως και σε όλη την Ελλάδα, μετά και τις σχετικές εξαγγελίες του  Έλληνα πρωθυπουργού, για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19.

Τα πιο σημαντικά από αυτά τα μέτρα είναι φυσικά η χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς, αλλά και σε κλειστούς χώρους, αλλά και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης τις 11:30 το βράδυ. Ένα μέτρο το οποίο βρίσκει αντίθετους τους επιχειρηματίες εστίασης και ιδίως σε αυτούς που διατηρούν νυχτερινά μαγαζιά (bar), τα οποία πολύ δύσκολα πλέον θα ανοίγουν.

Τι ισχύει λοιπόν από σήμερα το πρωί (Τρίτη 3/11) στην ΗΛΕΙΑ σε ότι αφορά κυρίως την Εστίαση (μπαρ και κέντρα διασκέδασης);

* Εστίαση:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό, καθώς και από το κοινό μόνο κατά την αναμονή (όχι όμως των καθήμενων στα τραπεζοκαθίσματα ή μπαρ – Η μάσκα ΔΕΝ είναι υποχρεωτική στους ΠΕΛΑΤΕΣ σε εστιατόρια και καφετέριες και μπαρ (και γενικά εστίασης).

Κλειστά 23:30 – 05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ).

Απαγόρευση ζωντανής μουσικής – Μέχρι και 6 άτομα ανά τραπέζι – Πληρότητα μέχρι το 50% της δυναμικότητας – Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων (ισχύει η σχετική ΚΥΑ).

* Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπαρ (μόνο καθήμενοι σε τραπέζια):

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό, καθώς και από το κοινό κατά την αναμονή (όχι όμως των καθήμενων στα τραπεζοκαθίσματα ή μπαρ – Η μάσκα ΔΕΝ είναι υποχρεωτική στους ΠΕΛΑΤΕΣ σε εστιατόρια και καφετέριες και μπαρ (και γενικά εστίασης).

Κλειστά 23:30 – 05:00.

Καθολική απαγόρευση ζωντανής μουσικής.

Μόνο καθήμενοι – Μέχρι και 6 άτομα ανά τραπέζι.

Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας άνω 300 ατόμων: μέχρι 50% της δυναμικότητας με μέγιστο 300 καθήμενους

Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας έως 300 άτομα: 50% της δυναμικότητας με μέγιστο 150 καθήμενους – Αποστάσεις 1,8 μ. ανάμεσα στα τραπέζια.

Ακόμη μεταξύ άλλων θα έχουμε από σήμερα στις 6.00 το πρωί:

* Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους (σε όλες τις περιοχές της χώρας).

* Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από 00.00 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 χώρους (σε όλες τις περιοχές της χώρας). Εξαιρούνται μόνο όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας.

* Υποχρεωτική τηλεργασία 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

* Μένουν ανοιχτά το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

* Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Όλη η επικαιρότητα