Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα προ των πυλών – Μοντέλο Πόρου σε Σπέτσες, Πάρο, Αντίπαρο, όριο 50 ατόμων στις συγκεντρώσεις

Ακούστε το άρθρο

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό θα ανακοινώσει στις 15:30 ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού -κάτι που κρίθηκε απαραίτητο μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει στις 15:30, μεταξύ άλλων, μέτρα τύπου Πόρου για τα νησιά ΣπέτσεςΠάρο και Αντίπαρο και θα μπει πλαφόν 50 ατόμων στην κάθε είδους συγκέντρωση, πάρτι, συναυλία.

Ακόμη, θα ενεργοποιηθεί για τις παραπάνω περιοχές, το 112 έτσι ώστε να αποστέλλονται μηνύματα με συστάσεις για αυτοπροστασία και αποφυγή συνωστισμού.

Νωρίτερα, μια γεύση για τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει εντός της ημέρας η κυβέρνηση είχε δώσει η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Οπως είπε η κυρία Κοτανίδου, θα αναγγελθούν κάποια μέτρα τα οποία ουσιαστικά θα αποτελούν αυστηροποίηση αυτών που έχουν ήδη ληφθεί.

Η κυρία Κοταννίδου άφησε να εννοηθεί ότι θα εξαγγελθούν μέτρα για τον περαιτέρω περιορισμό του ωραρίου στα καταστήματα, χαμηλότερο πλαφόν για τους προσκεκλημένους σε γάμους και βαπτίσεις και κάποιο είδος περιορισμού στον αριθμό των ανθρώπων που συγκεντρώνονται στους εξωτερικούς χώρους, με βάση το μοντέλο του Πόρου.

Όλη η επικαιρότητα