Υγεία

Κορωνοϊός: Νέο διαγνωστικό τεστ με…. γαργάρες – Οικονομικό και γίνεται στο σπίτι

Ακούστε το άρθρο

Μετά το μοριακό τεστ και εκείνο της ταχείας ανίχνευσης (rapid) για τον κορονοϊό, ένας νέος τρόπος εντοπισμού κρουσμάτων είναι διαθέσιμος. Πρόκειται για το τεστ με γαργάρες, μια απλή και οικονομική μέθοδος. Σε αυτό το τεστ, ο εξεταζόμενος κάνει γαργάρες με νερό επί 20” – 30” και εν συνεχεία φτύνει το νερό σε ειδικό, δοκιμαστικό σωλήνα.

Καθένας που κάνει το τεστ με τις γαργάρες εισάγει τα προσωπικά του στοιχεία σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο τού παρέχει έναν barcode. Στη συνέχεια, στέλνει το τεστ στο διαγνωστικό εργαστήριο και μαθαίνει τα αποτελέσματα σε λίγες ώρες. Το νέο διαγνωστικό τεστ ονομάστηκε «Gargtest» και αναπτύχθηκε από την επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Παλάκυ. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι το ίδιο αξιόπιστο με ένα μοριακό τεστ.

Μάλιστα, στα μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας της Τσεχίας, βρίσκει ήδη μεγάλη ανταπόκριση. «Μπορεί να γίνει και στο σπίτι του εξεταζόμενου, αυτό είναι το πλεονέκτημα. Και, επιπλέον, δεν γαργαλάει τη μύτη ή τον λαιμό», δηλώνει σχετικά ο τσελίστας της φιλαρμονικής, ενώ ένα άλλο μέλος της ορχήστρας συμπληρώνει πως το εν λόγω τεστ είναι «ευχάριστο και πιο διακριτικό».

via

Όλη η επικαιρότητα