Categories: Υγεία

Κορωνοϊός: Οι 2 κινήσεις που μπορεί να σε “σώσουν” στο ρεβεγιόν (Βίντεο)

Share

Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για τα εορταστικά τραπέζια αλλά και για τα μέτρα προφύλαξης που οφείλουμε όλοι να πάρουμε προκειμένου να σταματήσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών, ένα νέο βίντεο, από τη Βρετανία αυτή τη φορά έρχεται να μας δείξει πως το άνοιγμα των παραθύρων και της πόρτας κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν μπορεί πραγματικά να είναι σωτήριο.

Τα γραφικά που παρουσιάζονται, δημιουργήθηκαν μετά από σχετική προτροπή των βρετανικών αρχών και παρουσιάζει τις  οδηγίες που έδωσαν για την προστασία των πολιτών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες, εάν οι παρεβρισμόμενοι σε ένα δείπνο έχουν ανοιχτά τα παράθυρα και την πόρτα, μειώνεται δραστικά ο αριθμός των “μολυσμένων” σταγονιδίων στο χώρο: Από τα 3305 πέφτουν στα 379.

Τη δημιουργία του βίντεο ανέλαβε η Ιαπωνική εταιρεία Hexagon Manufacturing Intelligence προκειμένου να αποτυπώσει τον ρεαλιστικό κίνδυνο μετάδοσης της νόσου από ένα ασυμπτωματικό φορέα. Ο εκπρόσωπος της Ηexagon δήλωσε πως σκοπός του project ήταν να κατανοήσουν όλοι με πολύ απλό τρόπο τον κίνδυνο και να προστατευτούν από τον Covid. “Εμείς σαν Ιάπωνες είμαστε συνηθισμένοι στο να φοράμε μάσκες και να κρατάμε αποστάσεις όταν αρρωσταίνουμε ούτως ή άλλως. Ήταν για εμάς μια πρόκληση να μπούμε στο ρόλο άλλων εθνικοτήτων”, τόνισε.

“Σε όλα τα μέρη του κόσμου όπως και στη χώρα μας, η ανησυχία για τη μετάδοση του ιού κατά τη διάρκεια των εορταστικών τραπεζιών είναι μεγάλη και συστήνεται η αυστηρή τήρηση των μέτρων και η αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων. Στο συγκεκριμένο βίντεο που αναπαριστά πραγματικές συνθήκες μετάδοσης, οι καλεσμένοι απλά μιλούν και τρώνε. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα εάν έβηχαν ή φτερνίζονταν!”.