Ελλάδα

Κορωνοϊός: Οι 7 covid-free περιοχές της Ελλάδας

ΘΕΑ ΑΠΟ ΝΗΣΙ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ακούστε το άρθρο

Λιγοστεύουν οι covid-free περιοχές της χώρας, σύμφωνα, τουλάχιστον, με τον σημερινό πίνακα του ΕΟΔΥ για τη θετικότητα ανά περιοχή την περασμένη εβδομάδα και εν συγκρίσει με το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, στον πίνακα της επιδημιολογικής έκθεσης της Τετάρτης (7/7) για την πορεία του κορωνοϊού το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 28 Ιουνίου 2021 έως 04 Ιουλίου 2021 (2021-W26) διαμορφώθηκε στο 0,00% για τη Θάσο, τη Θεσπρωτία, την Ιθάκη, την Κάρπαθο, την Κέα, την Κύθνοςκαι τη Μήλο.

Αξίζει να αναφερθεί πως το status αυτό αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για τους τουρίστες, για πολλούς από τους οποίους η αναζήτηση προορισμού διακοπών περιλαμβάνει, και αυτή τη χρονιά, το κριτήριο της υγειονομικής ασφάλειας.

Από την άλλη, το ότι η πανδημία εμφανίζει τάσεις ανόδου σε όλη τη χώρα τις τελευταίες μέρες – επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.820 κρούσματα μόλις το τελευταίο 24ωρο – θέτει εν αμφιβόλω το κατά πόσο οι περιοχές αυτές παραμένουν covid-free, λόγος για τον οποίο κυβέρνηση και ειδικοί συστήνουν διαρκώς σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν να κλείσουν το ραντεβού τους με την «Ελευθερία».

Πηγή: newsbeast,gr

Όλη η επικαιρότητα