Κόσμος

Κορωνοϊός: Ο πρίγκιπας Κάρολος επικεφαλής της εκστρατείας «Οξυγόνο για την Ινδία»

Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη η Ινδία ανακοίνωσε 3.293 θανάτους από κορωνοϊό – Έκκληση στους ηγέτες του κόσμου και στο κοινό από τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου – Μήνυμα συμπαράστασης από τον Κάρολο στο λαό της Ινδίας

Επικεφαλής εκστρατείας με τίτλο: «Οξυγόνο για την Ινδία» τέθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος απηύθυνε στους ηγέτες του κόσμου και στο κοινό έκκληση για να συγκεντρωθούν άμεσα χρήματα για τα νοσοκομεία της χώρας. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δήλωσε βαθιά λυπημένος από τις τραγικές εικόνες με τους χιλιάδες νεκρούς από κορωνοϊό στην Ινδία. Ο 72χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου ανέφερε πως η φιλανθρωπική οργάνωση British Asian Trust, που ίδρυσε ο ίδιος το 2007, έχει ξεκινήσει εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την αγορά συσκευών οξυγόνου, οι οποίες θα παραδοθούν στα νοσοκομεία της Ινδίας που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στο λαό της Ινδίας μέσω ανακοίνωσης που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κλάρενς Χάουζ, την επίσημη κατοικία του στο Λονδίνο. «Όπως και πολλοί άλλοι, έχω μεγάλη αγάπη για την Ινδία και έχω πραγματοποιήσει πολλά ευχάριστα ταξίδια στη χώρα. Η παροχή βοήθειας από την Ινδία έχει στηρίξει άλλες χώρες αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Όπως η Ινδία βοήθησε άλλους, έτσι κι εμείς τώρα οφείλουμε να βοηθήσουμε την Ινδία», τονίζει ο διάδοχος του θρόνου και προσθέτει: «Μαζί θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

Ινδοί της διασποράς, επιχειρηματίες και ιδρύματα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πρίγκιπα

Ήδη, στο κάλεσμα του πρίγκιπα Κάρολου έχουν ανταποκριθεί ευκατάστατοι Ινδοί της διασποράς – Στη Βρετανία ζουν περίπου 1.400.000 Ινδοί – επιχειρηματίες, ιδρύματα και οργανισμοί. Η εκστρατεία του Βρετανού γαλαζοαίματου υποστηρίζεται από την οργάνωση British International Doctors Association (BIDA)

, η οποία σε συνεργασία με το British Asian Trust έχει θέσει στόχο να συγκεντρώσει τουλάχιστον 200.000 λίρες.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εκστρατείας, μια δωρεά 50 λιρών θα μπορούσε να διασφαλίσει οξυγόνο για 40 ασθενείς που δίνουν μάχη για να αναπνεύσουν ενώ μια δωρεά 450 λιρών θα εξασφάλιζε την αγορά συσκευής οξυγόνου χαμηλής ροής και μια δωρεά 830 λιρών θα ήταν αρκετή για την αγορά συσκευής οξυγόνου υψηλής ροής.

Η Ινδία βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τις τελευταίες μέρες οι αρχές καταγράφουν περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως και σε πολλά κρατίδια τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν οξυγόνο, αλλά ούτε κρεβάτια για τους ασθενείς. Την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 3.293 θανάτους από τη νόσο Covid – 19.

Όλη η επικαιρότητα