Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πάρκινγκ μετατράπηκε σε νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας με τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού αλλά και όσων χρειάζονται νοσηλεία ή/και ΜΕΘ, με αποτέλεσμα οι γιατροί και οι νοσηλευτές να βιώνουν πρωτόγνωρες εικόνες που μοιάζουν με συνθήκες πολέμου.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι, όπως μετέδωσε το OPEN TV, σε κάποια νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν για τον όγκο των περιστατικών, οι διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αλλά σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Νικολαϊδη, σε νοσοκομεία της Κατερίνης, της Βέροιας και του Πολύγυρου οι διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών. Συγκεκριμένα, τρεις διασωληνωμένοι στην Αικατερίνη, τρεις στη Βέροια και τέσσερις στον Πολύγυρο βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής τους. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έχει μετατρέψει το πάρκινγκ του σε κινητό νοσοκομείο, ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες λόγω πανδημίας.

via

Όλη η επικαιρότητα