Ελλάδα

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση Μαγιορκίνη για δύσκολο χειμώνα

Ακούστε το άρθρο

Δύσκολος προβλέπεται να είναι ο χειμώνας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών και όπως δήλωσε ο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως ενεργοποιείται χάρτης υγειονομικής ασφάλειας με 4 επίπεδα ετοιμότητας,

Παίρνοντας το λόγο αρχικά ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως σε πολλές χώρες και συγκεκριμένα της Ευρώπης καταγράφεται επέκταση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου και βρίσκεται σε ήπια κατάσταση πλέον, με ήπιες αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, θα έχουμε σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας του ιού τον χειμώνα.

«Έχει επέλθει κόπωση από την παρατεταμένη επιβολή των μέτρων, αλλά η μάσκα και η απόσταση είναι τα όπλα μας», σημείωσε.

Επανέλαβε πως «δεν χρειάζονται υπερβολές: χρήση μάσκας, αποστάσεις, καλός αερισμός κλειστών χώρων, υγιεινή χεριών».

«Τα πάμε καλύτερα στην Ευρώπη αλλά η εικόνα μπορεί να ανατραπεί»

Με τη σειρά του ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η χώρα μας τα καταφέρνει καλύτερα απ΄ότι άλλες χώρες της Ευρώπης, ωστόσο η εικόνα αυτή μπορεί να ανατραπεί εάν δεν προσέξουμε και δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, υπάρχουν 6.234 ενεργά κρούσματα, 14 σχολικες μονάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και 114 τμήματα σε σχολεία έχουν κλείσει λόγω κρούσματος.

via

Όλη η επικαιρότητα