ΕΠΣ Ηλείας

Κορωνοϊός: Προπονητές της Α’1 Κατηγορίας μιλούν για την διακοπή

Ακούστε το άρθρο

Λίγες  ώρες  έχουν περάσει από την απόφαση της ελληνικής Ομοσπονδίας, να  επιβάλει  νέα  διακοπή στα    στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, και η «Πατρίς  Σπορ», ζήτησε τη γνώμη των προπονητών, των  τεσσάρων  πρώτων ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο της Α1  κατηγορίας της ΕΠΣΗ!

Γιώργος  Λαγός (Προπονητής  Δόξας Ν. Μανωλάδας):  «Η  απόφαση της ΕΠΟ, μας αφήνει παραπονούμενους »!

«Η εύκολη λύση βρέθηκε, και  η ΕΠΟ αποφάσισε την αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων καθώς και της Γ Εθνικής λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από τον ιό κι επικυρώνει τις βαθμολογίες στην ημερομηνία που διακόπηκαν τα πρωταθλήματα, “βαφτίζοντας”  και Κυπελλούχο σε κλήρωση που θα γίνει … Κωμικοτραγικές καταστάσεις χωρίς πλάνο ως συνήθως, χωρίς προγραμματισμό για την επόμενη μέρα που θα είναι πάρα πολύ δύσκολη για όλους όσοι ασχολούνται με αυτό που αγαπάμε, για πολλούς λόγους! Αν συνεχίζονταν τα πρωταθλήματα, σίγουρα θα άλλαζαν πολλά! Γιατί άραγε η Σούπερ – Λιγκ θα αγωνιστεί;  Η  απόφαση της ΕΠΟ, μας αφήνει παραπονούμενους!  Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές μου γιατί ειλικρινά έκαναν μια τεράστια προσπάθεια από το καλοκαίρι με πολλά προβλήματα στη διάρκεια μιας πολύ ανταγωνιστικής  χρονιάς !!!  Θέλω να ελπίζω πως η ΕΠΣΗ θα δει από την αρχή το θεσμό των πλει – οφ ανόδου, και θα αποφασίσει ανάλογα»!

 

 Αλέξης Γαλάνης  (Προπονητής Νίκης Τραγανού):  “Θέλαμε ο πρωταθλητής να κριθεί στο γήπεδο, αλλά…”

“Εμείς δεν είμαστε οι ειδικοί σε ιατρικά θέματα για να ξέρουμε πόσο επικίνδυνη θα ήταν η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας. Ορθώς πιστεύω  πως έγινε η διακοπή  από την πολιτεία, καθως προέχει η υγεία μας, σε αυτό το πρωτόγνωρο  γεγονός που βιώνουμε. Απόλυτα θεμιτό βέβαια είναι, οι πρωταθλητές να είναι στα γήπεδα, μας λείπει ο αγωνιστικός χώρος, τα ματς, οι προπονήσεις, αλλά οι πρωταθλητές αλλά κι ο Κυπελλούχος (θα γίνει από κλήρωση) θα ήταν καλό να γίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο”. Ομως εδώ που φτάσαμε, θεωρώ πως δίκαια ανεβαίνει ο Αίας Γαστούνης, ο οποίος ειχε την πιο σταθερή πορεία από την αρχή της σεζόν, δείχνοντας ότι το ηθελε περισσότερο! Οσο για τα πλει – οφ ανόδου, ισως… χρειάζεται ειδικά τωρα με τον ιό, η ΕΠΣΗ, να τα δει διαφορετικά»!

Ντέγιαν Μιλοσέσκι (Προπονητής Ξενοφώντα Κρεστένων): «Έτσι έπρεπε να γίνει…»!

 

«Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ, ένα τεράστιο μπράβο στους παίκτες μου για το δύσκολο έργο που είχαμε φέτος από όλες τις πλευρές. Όμως καταφέραμε να είμαστε ξανά ψηλά και να είμαστε ενωμένοι στις νίκες και τις ήττες. Αυτή η διακοπή ήταν αναγκαία και έπρεπε να γίνει, καθώς προέχει η υγεία όλων μας! Βέβαια θα μείνουμε αρκετό καιρό από αυτό που αγαπάμε, αλλά πιστεύω πως τη νέα χρονιά, (η οποία φυσικά θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς θα έχουμε οικονομικό πρόβλημα), άπαντες να επιστρέψουμε στα γήπεδα με μεγαλύτερη όρεξη! Όσο για την ΕΠΣΗ, ας αλλάξει τα πλει – οφ ανόδου, ιδίως τώρα που ο ιός παραμονεύει…, και αν ο πρώτος έχει πάνω από 5 βαθμούς διαφορά, να παίρνει τον τίτλο, διαφορετικά να παίζουν μπαράζ, ο πρώτος με το δεύτερο μόνο!».

Ερνέστο Λυμπέρης (Προπονητής  Ολυμπιακού Σαβαλίων):

«Ορθά έπραξε η  ΕΠΟ…»!

«Η δική μου άποψη είναι,  πως ορθά έπραξε η ΕΠΟ και διέκοψε τα πρωταθλήματα για πολλούς λόγους. Καθώς προέχει πάντα η υγεία! Δεν ήταν δυνατόν ερασιτέχνες παίκτες να αγωνιστούν μέσα στο καλοκαίρι! Όσο για την ανάδειξη των πρωταθλητών δεν θα πω κάτι. Θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Ολυμπιακού Σαβαλιών για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που έδειξε στο πρόσωπό μου, και όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας,  για την άψογη συνεργασία που είχαμε, και να προτείνω και εγώ στην ΕΠΣΗ, να  ξαναδεί από την αρχή το  θέμα των πλει – οφ ανόδου! Καθώς  ο πρώτος είναι πάντα πρώτος! Έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να μπει ένα βαθμολογικό πλαφόν, μεταξύ πρώτου και δεύτερου»!

Κώστας Μπακάλης (Προπονητής Αλφειού Επιταλίου):   “Ήταν αναμενόμενο”

“Θεωρώ ότι ύστερα από ότι έγινε, ήταν αναμενόμενο για εμάς,  ότι θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα. Και έτσι έπρεπε να γίνει, καθώς προέχει πάντα η υγεία μας! Είμαστε αναγκασμένοι να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις αυτές της ΕΠΟ. Συγχαρητήρια στον ιστορικό Αίαντα Γαστούνης, καθώς δικαιωματικά άξιζε αυτόν τον τίτλο και την άνοδο! Ανεξάρτητα του τι θα γινόταν αν φτάναμε στα πλει – οφ! Για τα οποία η ΕΠΣ Ηλείας, ιδίως τώρα που ο ιός παραμένει ανάμεσα μας, θα πρέπει να δει το θεσμό από την αρχή! Όχι ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν αρνητικώς, αλλά θα πρέπει  να  μπει ένα πλαφόν βαθμολογικό, ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο της βαθμολογίας! Έστω 5 βαθμών, και να παίζουν πλει – οφ ανόδου όταν είναι από 4 και κάτω, ο πρώτος με το δεύτερο σε διπλούς αγώνες»!

Όλη η επικαιρότητα