Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κορωνοϊός: Πρόστιμο 3.000€ σε ιδιοκτήτη καφέ στην Πελοπόννησο

Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 106.388 ελέγχους διενήργησαν χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) και κατέγραψαν 612 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 217.850 ευρώ, πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη, ενώ δύο επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας τους για δεκαπέντε ημέρες. Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας / μη τήρηση αποστάσεων, μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης/Επίδειξη μη νόμιμης βεβαίωσης μετακίνησης, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις.

Όπως επίσης αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν και αφορούν την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών της χώρας υπό προϋποθέσεις, όπως οι αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών, ο συγκεκριμένος αριθμός ξαπλωστρών και ατόμων ανά παρέα, η απολύμανση κατά την εναλλαγή πελατών καθώς και τα υποχρεωτικά self tests στους εργαζόμενους.

Αποτίμηση προστίμων χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη για παραβιάσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 15.000€ σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και σε επιβολή 15νθημερης αναστολής λειτουργίας για χρήση μουσικής και μη τήρηση του ορίου πελατών, στην Περιφέρεια Αττικής.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000€ σε ιδιοκτήτη καφενείου για εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος έξι (6) πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 300€ (6×300€) για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κρήτης.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000€ σε δυο άτομα (2×5.000€) για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε ιδιοκτήτη καφέ – αναψυκτηρίου και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 300€ για υπεράριθμα άτομα σε όχημα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 9.200€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Η ΕΑΔ διενήργησε συνολικά εξακόσιους ενενήντα τέσσερις (694) ελέγχους σε Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά τις πρωινές – μεσημεριανές ώρες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων και στις περιοχές Βενιζέλου/ Ι. Δραγούμη/ Πολυτεχνείου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκειά των ελέγχων ελέγχθηκαν συνολικά εξακόσια ένα (601) φυσικά πρόσωπα.

ΑΠΕ

Όλη η επικαιρότητα