Αχαϊα

Κορωνοϊός: Σε “αναμμένα” κάρβουνα η δυτική Αχαΐα – Ζητά τηλεκπαίδευση για να σταματήσει η διασπορά στα σχολεία

Ακούστε το άρθρο

Εξακολουθεί να “βράζει” η δυτική Αχαΐα στην οποία σημειώνεται το ένα κρούσμα μετά το άλλο στα σχολεία. 

Παραμένει υπό κατάληψη το το Λύκειο στο Ριόλο μέχρι την Παρασκευή.

Ο σύλλογος γονέων αποφάσισε να κλείσει το σχολείο, ζητώντας άμεσα να γίνουν rapid test στην κοινότητα αλλά και τις όμορες περιοχές, καθώς όπως λένε, ανησυχούν για την διασπορά του κορονοϊού.

Το θετικό κρούσμα σε μαθητή του δημοτικού σχολείου Ριόλου και η διασπορά στην οικογένειά του, αλλά και ο αριθμός των κρουσμάτων στο χωριό, προβλημάτισε πολύ τους γονείς αλλά και τον πρόεδρο της ΤΚ Ριόλου Σάκη Βαβαρούτα, ο οποίος στηρίζει την απόφαση των γονιών. Επίσης σε αυτό συνηγορούν και όμορα χωριά που στέλνουν τα παιδιά τους στο Λύκειο του Ριόλου.

Την απόφαση του συλλόγου να κλείσει το σχολείο, στήριξαν επίσης οι πρόεδροι των κοινοτήτων Φράγκα, Μύρτου, Πέττα Ματαράγκα, Μιχοΐου και Βελιτσών. Παρών στη σημερινή κινητοποίηση ήταν και ο πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ, Τάσος  Βερόπουλος.
Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχουν γίνει 160 rapid test στο Ριόλο, μετά από αίτημα του δήμου δυτικής Αχαΐας στον ΕΟΔΥ Πάτρας.

Οι γονείς ζητούν επίσης, να γίνει προληπτικά απολύμανση στους χώρους του σχολείου. Η στάση τους παραμένει αμετακίνητη και σκληραίνει, ζητώντας σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την παρέμβαση εισαγγελέα.

ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΠΠΑ 

Στο μεταξύ θετικός στον κορονοϊό βγήκε καθηγητής στο Λάππα.”Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας η απολύμανση του Λυκείου Λάππα από εξειδικευμένο συνεργείο. Η απολύμανση καλύπτει όλες τις αίθουσες και τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Το μοριακό τεστ στο οποίο υπεβλήθει το Σάββατο το βράδυ στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο καθηγητής του σχολείου βγήκε θετικό στον covid-19.
Τα μήματα Β1, Β2 και Γ Θετικής Κατεύθυνσης του Λυκείου Λάππα όπου δίδαξε την Παρασκευή 05.02.2021 ο καθηγητής που βρέθηκε θετικός στον covid-19, θα παραμείνουν κλειστά για 14 ημέρες.
Στο σχολείο έγινε απολύμανση, ενώ ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Μυλωνάς σε επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ ζήτησε την διενέργεια rapid test στην Τοπική Κοινότητα Μετοχίου.
Ο δήμος έχει ζητήσει να κλείσουν τα σχολεία για όσο χρονικό διάστημα η περιοχή της Πάτρας βρίσκεται στο κόκκινο δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε σχολεία του Δήμου μας μετακινείται από εκεί.

Πηγή: tempo24.news

Όλη η επικαιρότητα