Ηλεία

Κορωνοϊός: Στο… «κόκκινο» η ανησυχία στον δήμο Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Αύξηση παρουσιάζουν κυρίως την εβδομάδα αυτή, τα κρούσματα και κυρίως τα «ύποπτα» κρούσματα στην Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ήλιδας.

Ενδεικτικό είναι στην Αμαλιάδα, ότι υπάρχουν «εστίες» σε αρκετές οικογένειες πλέον, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγάλο… «ξέσπασμα» έγινε μετά την τέλεση κάποιων μνημόσυνων. Ιερέας, προσωπικό ενορίας και άτομα που είχαν παραστεί σε μνημόσυνα έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Παράλληλα, η διασπορά έχει «βγάλει» και νέα κρούσματα και καθημερινά πολίτες παραπέμπονται στα νοσοκομεία για μοριακό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση στον δήμο Ήλιδας είναι ιδιαίτερα σοβαρή, με δεδομένο ότι μια μεγάλη μερίδα πολιτών φέρει τον ιό. Κάποιοι άλλοι αναμένουν τα αποτελέσματα των δεύτερων τεστ και των μοριακών ελέγχων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και θετικά.

Η ανησυχία έχει να κάνει επίσης και με τους ασυμπτωματικούς, που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα ή «ύποπτα» κρούσματα, αλλά και με κάποιους πολίτες που έχουν συμπτώματα, αλλά δεν επισκέπτονται γιατρούς ή νοσοκομεία…

Θετικός και στην Εφύρα…

Ένας ηλικιωμένος από την περιοχή της Εφύρας, βρέθηκε χθες θετικός στον ιό κατά την διενέργεια rapid test από κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ στο Περιφερειακό Ιατρείο Εφύρας. Περίπου 104 τεστ διενεργήθηκαν στους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο οι κάτοικοι μιλούν για περισσότερα κρούσματα, από προηγούμενες μέρες…

Εκεί ήταν ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Δ.Ε. Πηνείας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε με τον κόσμο, ζητώντας τους να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό και να μην συγχρωτίζονται.

«Είναι χρέος του Δήμου Ήλιδας να προβαίνει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που μοναδικό στόχο έχουν την προστασία της υγείας των κατοίκων. Στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης, σήμερα Πέμπτη και μετά από συνεννόηση που είχαμε με τον ΕΟΔΥ, κλιμάκιο προχώρησε σε διαγνωστικούς ελέγχους στους κατοίκους της Εφύρας και των γύρω περιοχών.

Οι δράσεις,  δεν σταματούν εδώ αφού πάντα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα προχωρούμε σε τεστ σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του Δήμου μας». Οφείλω, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος : «να ευχαριστήσω τόσους τους ανθρώπους του κλιμακίου όσο και τους κατοίκους που έσπευσαν για τα τεστ. Να πω απλά, πως ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και όλοι θα πρέπει να ακολουθούμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε το δυνατό συντομότερο να βγούμε από το «τούνελ» στο οποίο έχουμε βρεθεί τον τελευταίο χρόνο», δήλωσε ο κ. Β. Παπαδόπουλος.

Και ο δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος ήταν στο Περιφερειακό Ιατρείο και ο οποίος ευχαρίστησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο και τους κατοίκους για την ανταπόκρισή τους, κάνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων.

«Ελάτε πάλι για τεστ…»

 

Τη Δευτέρα 1η Μαρτίου  στο κτίριο της  Βιβλιοθήκης  Αμαλιάδας, τις ώρες 9:00-13:00,  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί στους κατοίκους της περιοχής δωρεάν  rapid test, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.  Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που είχε υλοποιηθεί  και πριν από μια περίπου εβδομάδα στον ίδιο χώρο και η εκ νέου διενέργεια των τεστ, καταδεικνύει την σοβαρότητα της κατάστασης για την περιοχή… Όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στη διαδικασία θα πρέπει  να έχουν στην κατοχή τους το ΑΜΚΑ και διαθέσιμο τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα