Ελλάδα Ηλεία

Κορωνοϊός: Στο μισό η θετικότητα στην Ηλεία- «Καμπανάκι» για 6 περιοχές 

Στο «κόκκινο» η θετικότητα στην Ευρυτανία
Ακούστε το άρθρο

Καμπανάκι» για έξι περιοχές της χώρας κρούει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία απόψε περιλαμβάνει την εκτίμηση της εβδομαδιαίας θετικότητας – τον λόγο των κρουσμάτων κορωνοϊού και των τεστ – ανά περιφερειακή ενότητα.Στην Ηλεία ο δείκτης  θετικότητας βρίσκεται στο 2,42% από το 4,65% της προηγούμενης εβδομάδας

Βάσει του δείκτη αυτού, οι εν λόγω περιοχές έχουν ξεπεράσει το «όριο συναγερμού» (3%), αν και όχι κατά πολλές μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι εβδομάδες του καλοκαιριού σε κάποιους νομούς η θετικότητα υπερέβη ακόμη και το 6% – η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη κατά τα τελευταία δεδομένα.

Στον αποψινό, λοιπόν, «πίνακα 3» της ημερήσιας ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ («Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από από 06 Σεπτεμβρίου 2021 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021 [2021 W365]») συναντάμε, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω τιμές:

Κάρπαθος 4,69%

Καβάλα 3,34%

Ημαθία 3,14%
Αργολίδα 3,20%

Ευρυτανία 5,03%

Καστοριά 3,10%

Με την πρώτη ματιά στα παραπάνω «ξεχωρίζει» η Π.Ε. Ευρυτανίας, η οποία ξεπέρασε το 5% και η οποία άλλωστε ήδη βρίσκεται σε μίνι lockdown.

Εξάλλου, στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται και οι Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Καβάλας, Πέλλας και Πιερίας, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν τοπικά μέτρα.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, συγκρίνοντας τον ίδιο πίνακα από προηγούμενες εβδομάδες, είναι η μείωση της θετικότητας στα νησιά, και η μερική επιτάχυνση της επιδημίας στην ηπειρωτική χώρα.

Δείτε, αναλυτικά, τη θετικότητα σε όλη τη χώρα:

Όλη η επικαιρότητα