Ηλεία

Κρέστενα: “Έφυγε” σε ηλικία 115 ετών η Κατερίνα Καρνάρου – Ήταν η γηραιότερη Ελληνίδα!

Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή η  γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα, η Κατερίνα Καρνάρου, σε ηλικία 115 ετών.

Η κ. Κατερίνα γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1905 στο Γρύλλο Κρεστένων, έζησε για αρκετά χρόνια στην Αθήνα και επέστρεψε στην Κρέστενα  τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής της.

Ήταν 5 χρονών όταν ήρθε ο Ελ. Βενιζέλος στην Ελλαδα, ήταν 8 χρόνων όταν έληξαν οι Βαλκανικοί πόλεμοι, ήταν 13 ετών όταν έληξε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ήταν 17 ετών στην Μικρασιατική Καταστροφή , ήταν 39 όταν φύγανε οι Γερμανοί κατακτητές από τη χώρα μας και 62 όταν έγινε η Χούντα των Συνταγματαρχών .. Έζησε όλα τα ενδιαφέροντα γεγονότα του προηγούμενου αιώνα, μια  υπερπλήρης ζωή από τις αρχές του 1900 έως το “μαύρο” 2020!

To μήνυμα του Τάσου Καρνάρου

Για την απώλεια της Κατερίνας Καρνάρου ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κρεστένων, πρόεδρος του νομικού προσώπου πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και συγγενής της Τάσος Καρνάρος έγραψε στην προφίλ του στο Facebook.

“Η “θεία Κατίνα” είχε παντρευτεί τον αδελφό του παππού μου του Τάση του φούρναρη, τον Σοφοκλή. Ο Σοφοκλής την άφησε χήρα από ασθένεια με το τέταρτο παιδί στην κοιλιά, τη Σοφούλα που της έδωσαν το όνομα του. Η γιαγιά Κατίνα έφυγε πλήρης ημερών με πολλές πίκρες και στεναχώριες, έχασε άντρα, παιδιά (Λεωνίδα και Λαμπία) και εγγονό (τον Κωστάκη, 16 χρονών παλικαράκι) , μια ζωή σαν αρχαία τραγωδία. Όμως είχε δυο παιδιά ακόμη (Θεοδώρα και Σοφούλα) και ευτύχησε να δει πολλά εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα ακόμη! Η ζωή δίνει και παίρνει… Τους τελευταίους μήνες, από τον Ιούλη και μετά, ζούσε το τελευταίο της μαρτύριο, δεν έτρωγε και ήταν σε κακή κατάσταση, οπότε ο θάνατός της ως λύτρωση μου ακούστηκε σήμερα που έφυγε, στα 115 της χρόνια. Ας αναπαυτεί η ψυχούλα της γιατί σε τέτοιους ανθρώπους ο παράδεισος είναι εξασφαλισμένος…”.

Συλλυπητήρια για την απώλεια της Κατερίνας Καρνάρου δέχτηκε η οικογένειά της από τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Διονύση Μπαλιούκο και φυσικά από πολλούς γνωστούς και φίλους (και όχι μόνο).

Η συντακτική ομάδα του patrisnews.com εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά της…

Δείτε παλιότερα αφιερώματα στην κ. Κατερίνα, που υπήρξε μία από τις γηραιότερες γυναίκες του κόσμου.

Κρέστενα: Γιαγιά Κατερίνα ετών… 114! (VIDEO – PHOTO)

Κρέστενα: Η 113χρονη Κατερίνα Καρνάρου είναι «υποψήφια» για γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο – Ολοταχώς για το Βιβλίο Γκίνες (VIDEO)

Όλη η επικαιρότητα