Ηλεία

Κρέστενα – Καρνάρος: «Αποχαιρέτα την, την… Πειραιώς που χάνεις!»

 Τάσος Καρνάρος: «Θα στραφούμε σε άλλες τράπεζες για να εξυπηρετηθούμε σωστά»
τραπεζα πειραιως
Ακούστε το άρθρο

«Από 2/8 μεταφέρονται οι εργασίες του καταστήματος επί της Ξενοφώντος 52, Κρέστενα στο κατάστημα επί της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας. Για τις τραπεζικές σας συναλλαγές μπορείτε να εξυπηρετείστε και μέσω Winbank. Eυχαριστούμε για τη συνεργασία».

Με αυτό το μήνυμα, ειδοποίησε χθες το πρωί η Τράπεζα Πειραιώς τους πολίτες των Κρεστένων και της ευρύτερης περιοχής για το κλείσιμο του υποκαταστήματος και τη μεταφορά των εργασιών στο κατάστημα της Ζαχάρως στην Εθνικό Οδό Πύργου- Κυπαρισσίας.

Όπως είναι λογικό, η οργή και η απογοήτευση ξεχειλίζει στους πολίτες τόσο των Κρεστένων όσο και της ευρύτερης περιοχής αφού το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετούσε μεγάλο εύρος κατοίκων οι οποίοι πλέον αναγκάζονται, είτε να αλλάξουν τράπεζα, είτε να κάνουν πολλά χιλιόμετρα μέχρι τη Ζαχάρω προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους.

Αγρότες και έμποροι εκφράζουν την αγανάκτησή τους και τονίζουν πως πλέον θα στραφούν σε άλλες τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετηθούν, κάτι που σε βάθος χρόνου πιθανώς να πλήξει την Πειραιώς, η οποία θα έπρεπε να το σκεφτεί καλύτερα πριν προχωρήσει σε αυτή την απόφαση. Η χθεσινή εξέλιξη έρχεται σαν συνέχεια της απόφασης της Πειραιώς να περιοριστεί στα 420 καταστήματα, από 484 που αριθμούσε μέχρι πρότινος.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΝΑΡΟΣ, πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Κρεστένων

«Σε κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση»

«Πρόσφατα οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρέστενα έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους που τους πληροφορούσε την οριστική παύση των εργασιών του συγκεκριμένου υποκαταστήματος στις 30/7 και τους προέτρεπε για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους να επισκέπτονται το υποκατάστημα της Ζαχάρως.  Οργή και θλίψη προκλήθηκε στο σύνολο των πελατών καθότι σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή όπως η Κρέστενα όλοι εξυπηρετούνταν, από την εποχή της Αγροτικής Τράπεζας, με τις επιδοτήσεις και όλες τους τις υποθέσεις στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Πλήθος κόσμου και από τις όμορες περιοχές της Ολυμπίας και της Αρκαδίας συνέρρεαν για να εξυπηρετηθούν στην Τράπεζα Πειραιώς της Κρέστενας, ενισχύοντας σημαντικά και όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Η Τράπεζα όμως ως ανώνυμη εταιρεία αποφάσισε, για το καλό των μετόχων της, την οριστική παύση 65 υποκαταστημάτων της στην Ελλάδα – μεταξύ αυτών και της Κρεστενας. Κάθε προσπάθεια από μέρους μας να τη μεταπείσουμε έπεσε στο κενό, γι’ αυτό κι εμείς ως αντίδραση θα μεταφέρουμε όλον τον όγκο των συναλλαγών μας σε άλλες Τράπεζες.

Επίσης είναι ασαφής η εικόνα αναφορικά με τη λειτουργία του ΑΤΜ της, δεν έχουμε ενημερωθεί επαρκώς. Αντίθετα φημολογείται έντονα πως δεν θα δέχεται καταθέσεις. Γι’ αυτό όχι μόνο εμείς οι έμποροι, αλλά και οι αγρότες και οι μισθοδοτούμενοι – όλοι συνολικά θα στραφούμε σε άλλες Τράπεζες για να εξυπηρετηθούμε σωστά.

Αυτό θα είναι και το τελικό κόστος, η εκροή του πελατολογίου της Κρέστενας, που θα πλήξει τελικά την Τράπεζα Πειραιώς. Σε βάθος χρόνου οι επιπτώσεις θα είναι πολλαπλές. Σε κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση».

Όλη η επικαιρότητα