Ηλεία

Κρίστο Χάσα: Αξιοπρεπής και περήφανος

Ακούστε το άρθρο

Ο Κρίστο Χάσα είναι καλλιτέχνης ζωγράφος με αποδεδειγμένο ταλέντο, βραβευμένος και με πολλές συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις ζωγραφικής.

Είναι όμως και άνθρωπος που με αξιοπρέπεια αγωνίζεται για το μεροκάματο. Έτσι θα τον έχουμε δει σε ρόλο ελαιοχρωματιστή, σε ρόλο εργάτη και τώρα τον συναντάμε στο εργοστάσιο «Κύκνος» στα Σαβάλια.

Ο ίδιος ανήρτησε φωτογραφίες από την εποχική δουλειά του και δηλώνει περήφανος. Κι εμείς μαζί του γιατί το Κρίστο ο γνήσιος καλλιτέχνης είναι και γνήσιος άνθρωπος.

Γράφει λοιπόν:

«Μπορεί η τέχνη να μην έχει καμία σχέση με τη ντομάτα για μένα ποτέ δεν είναι κουρασή ούτε ντροπή να φοράω τη στολή της δουλειάς και να παλεύω με διάφορες δουλειές ώστε να καλύπτω τις οικονομικές μου ανάγκες με κούραση και ιδρώτα.Είναι το δεύτερο μου καλοκαίρι που εργάζομαι ως χειρηστής ντομάτας στο εργοστάσιο “ΚΥΚΝΟΣ” στα Σαβάλια.Ένα εργοστάσιο με 105 χρόνια ιστορία με επιτυχίες στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορα μέρη του κόσμου.Για τη περιοχή μας είναι μια μεγάλη οικονομική βοήθεια για όλους, από τους αγρότες και διάφορες επιχειρήσεις μέχρι και τα ράφια των σουπερ μαρκετ με τα ποιοτικά τους προιοντα.Χαίρομαι που βλεπω εκτός απο οικογενειάρχες να δουλεύουν και παρα πολλα νεα ατομα και φοιτητες,μερικοι για να εχουν το χαρτζιλικη τους και αλλοι να βοηθανε τις οικογένειες τους και αλλοι να καλύπτουν τις σπουδές τους». Από την πλευρά μας συγχαίρουμε τον Κρίστο. Κ.Ζ.

Όλη η επικαιρότητα