Ηλεία Καταναλωτές

Κρεοπώλες Πύργου: Δεν τίθεται ζήτημα αύξησης στην τιμή του κρέατος

Οι τιμές του κρέατος δεν έχουν αλλάξει και δεν αναμένεται κάποια αλλαγή, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, τονίζουν στην εφ. «Πατρίς» οι ιδιοκτήτες των κρεοπωλείων.
Ακούστε το άρθρο

Παρά τα όσα ακούγονται, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με τους κρεοπώλες, το κρέας δε θα επηρεαστεί από το ντόμινο ανατιμήσεων, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των κρεοπωλείων.

Οι τιμές του κρέατος δεν έχουν αλλάξει και δεν αναμένεται κάποια αλλαγή, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, τονίζουν στην εφ. «Πατρίς» οι ιδιοκτήτες των κρεοπωλείων. Το μοναδικό που έχει διαφοροποιηθεί, όσον αφορά τα κρεοπωλεία, είναι το λειτουργικό κόστος που οφείλεται στην αύξηση του ρεύματος.

Οι κρεοπώλες προσπαθούν, όπως και οι περισσότεροι επιχειρηματίες της αγοράς, να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις, κυρίως σε ρεύμα και καύσιμα, και να κρατήσουν τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η λειτουργία των καταστημάτων τους αλλά και να μην επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο οι καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κρεοπωλών, αναμένεται να αυξηθεί μόνο η τιμή του αρνιού γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη του είδους, λόγω της εποχής που διανύουμε.

Παναγιώτης Μαλλιόπουλος: Ιδιοκτήτης κρεοπωλείου 
«Δεν έχουμε πρόθεση να αλλάξουμε τις τιμές»

«Όσον αφορά τα κρέατα, οι τιμές δεν έχουν αλλάξει και δεν αναμένεται να αλλάξουν. Οι τιμές παραμένουν ίδιες, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Η τιμή του κρέατος δεν έχει επηρεαστεί από τις ανατιμήσεις, όπως συμβαίνει σε άλλα προϊόντα, διατροφικά και μη. Εμείς ως κρεοπώλες προσπαθούμε να πιέσουμε την κατάσταση προς τα κάτω και να κρατήσουμε τις τιμές σταθερές, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι ο καταναλωτής πιέζεται οικονομικά και για αυτό δεν έχουμε αυξήσει, ως επιχείρηση, τις τιμές στα κρέατα και δεν υπάρχει τέτοια προοπτική, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Και θέλω να το τονίσω αυτό γιατί υπάρχει μια φήμη ότι η τιμή του κρέατος θα φθάσει στα ύψη.»

Θοδωρής Αντωνόπουλος: Ιδιοκτήτης Κρεοπωλείου
«Απορροφάμε τις αυξήσεις για να μην ξεφύγει η τιμή στο κρέας»

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα μας. Η τιμή του κρέατος είναι ίδια, όπως ήταν.

Η τιμή μπορεί να αυξηθεί γιατί έγιναν πιο ακριβά τα καύσιμα που χρησιμοποιούμε για να μεταφέρουμε το κρέας από την κρεαταγορά, γιατί αντί για 50 ευρώ πετρέλαιο τώρα βάζουμε 100. Αλλά δε νομίζω να αυξηθεί τη τιμή του κρέατος σε βαθμό που ο καταναλωτής δε θα μπορεί να το αγοράσει. Δεν θα αφήσουμε εμείς να συμβεί αυτό γιατί απορροφάμε τις περισσότερες αυξήσεις, για να είναι λογικές οι τιμές.»

Στάθης Πανανδρέου: Πρόεδρος Ένωσης Κρεοπωλών Πύργου
«Η αγορά του κρέατος παραμένει ακόμα ίδια»

«Για την ώρα, το κρέας, δεν συμπεριλαμβάνεται στα προϊόντα που η τιμή της έχει αυξηθεί ή πρόκειται να αυξηθεί.

Η αγορά του κρέατος παραμένει ακόμα ίδια. Αναμένεται όμως να αυξηθεί μόνο η τιμή του αρνιού γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη του είδους, λόγω της εποχής που διανύουμε, αλλά αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο.»

Όλη η επικαιρότητα