Ηλεία

Κρούσματα και στην Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Αρκετά είναι και τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν διαγνωστεί έως τώρα στη γυναικολογική – μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Μάλιστα επειδή δεν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή στην κλινική, η πλειοψηφία των γυναικών έχουν μεταφερθεί στην Πάτρα, όπου υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να νοσηλευτούν και φυσικά για να μην τεθεί σε κίνδυνο ούτε η δική τους ζωή, ούτε φυσικά και των νεογνών.

Για το θέμα αυτό μίλησε ο διευθυντής της κλινικής κος Τσιτσής ο οποίος μας τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή ασθενή εγκυμονούσα με ιό δεν έχουμε στην κλινική και όλα τα περιστατικά που έχουν έρθει απ’ έξω και έχουν ελεγχθεί και έχουν βρεθεί θετικά τα έχουμε στείλει στην Πάτρα.

Αυτές είναι συνηθισμένες πρακτικές και όταν βρεθεί θετικό κρούσμα σε εγκυμονούσα, την στέλνουμε στα νοσοκομεία αναφοράς που είναι στην Πάτρα. Εμείς δεν έχουμε στον Πύργο τις υποδομές για να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις. Εκτός και αν είναι πολύ επείγουσα η κατάσταση και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Δεν έχουμε ούτε χειρουργείο, ούτε θάλαμο με αρνητική πίεση για να νοσηλεύσουμε ασθενείς με τον ιό στο νοσοκομείο του Πύργου».

Από την αρχή της πανδημίας όπως τονίζει ο κύριος Τσίτσης έχουν ξεπεράσει τις πέντε οι εγκυμονούσες που έχουν διαγνωστεί με ιό και μπορούν να πλησιάζουν και τις 10.

«Όλα τα περιστατικά τα οποία έρχονται στο νοσοκομείο τα διερευνούμε με τον πιο κατάλληλο τρόπο, έτσι ώστε να αποτρέψουμε την πιθανότητα να έχουμε διασπορά. Οι ασθενείς δυστυχώς πολλές φορές αγνοούν βασικές αρχές υγιεινής, επίσης αγνοούν και την προστασία που πρέπει να έχουν και για τους εαυτούς τους, αλλά και για το προσωπικό το οποίο θα τους αντιμετωπίσει. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι αποκρύπτουν πληροφορίες»

Όλη η επικαιρότητα