Ελλάδα

Κρούσματα στο Αντικαρκινικό «Αγιος Σάββας»: 19 θετικοί και 25 σε καραντίνα – Αναστολή λειτουργίας στην Παθολογική Κλινική

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη είναι η διασπορά του κορωνοϊού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, στο οποίο εντοπίστηκαν αρχικά τρεις γιατροί να νοσούν, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν 19 κρούσματα συνολικά.

Τέσσερις ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί νοσηλεία, καθώς η Β΄ παθολογική κλινική ανέστειλε τη λειτουργία της για μία εβδομάδα. Οι χημειοθεραπείες των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Μετά την επιβεβαίωση 3 ιατρών της Β’ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής, θετικών στον κορονοϊό, ακολούθησαν οι εξής ενέργειες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

  • Απολύμανση όλων των χώρων
  • Εκτεταμένη ιχνηλάτηση σε Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική και στην Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική, τόσο σε υγειονομικό προσωπικό, όσο και σε νοσηλευόμενους

Διαπιστώθηκαν συνολικά 15 κρούσματα στο προσωπικό και 4 κρούσματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Οι 4 ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ’ οίκον. Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό.

Από το Υπουργείο Υγείας σημειώνεται ότι η Β’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική ανέστειλε τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα, ενώ οι νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική. Η δεύτερη κλινική, η Γ2 Ορθοπαιδική συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι χημειοθεραπείες όλων των ασθενών συνεχίζονται κανονικά.

Τέλος, από σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου (σύνολο 1.200 άτομα).

via

Όλη η επικαιρότητα