Ηλεία

Κρούσμα κορωνοϊού σε υπηρεσία του δήμου Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Αναστέλλεται από σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, η εξυπηρέτηση του κοινού για τις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς  υπάλληλος της  βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε όλοι οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας  να υποβληθούν σε διαγνωστικούς ελέγχους.

Ακολουθώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των κρουσμάτων COVID-19, πραγματοποιήθηκε απολύμανση τόσο του χώρου που στεγάζεται η Υπηρεσίας, όσο και των υπόλοιπων χώρων στον πρώτο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου Αμαλιάδας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης: «παρόλα τα μέτρα προφύλαξης που έχουν ληφθεί από τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας υπάλληλός της βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αμέσως ακολουθώντας τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, η υπηρεσία ανέστειλε τη λειτουργία της, έγινε απολύμανση όλου του ορόφου οι υπάλληλοι τέθηκαν σε καραντίνα και έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών». Θα το επαναλάβω για χιλιοστή φορά, συμπλήρωσε ο κ Λυμπέρης : «ο κορονοϊός μεταφέρεται εύκολα και πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Με συλλογική προσπάθεια και τήρηση των οδηγιών, μπορούμε να βάλουμε τέλος σε αυτή την πανδημία».

Όλη η επικαιρότητα