Categories: Ελλάδα

Κρυφά ρεβεγιόν με δεκάδες καλεσμένους και rapid tests ετοιμάζονται σε βίλες των βορείων προαστίων

Share

Κρυφά πάρτι με τη συμμετοχή έως και 100 καλεσμένων ετοιμάζονται σε βίλες επιχειρηματιών των βορείων προαστίων σύμφωνα με πληροφορίες τις προσεχείς ημέρες, παρά τις σχετικές κυβερνητικές απαγορεύσεις στο πλαίσιο του περιορισμού διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι σχετικές προετοιμασίες σε συγκεκριμένες πολυτελείς οικίες για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα με τους καλεσμένους να έχουν λάβει ήδη τις σχετικές προσκλήσεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», επειδή και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που τα διοργανώνουν προφανώς και δεν θέλουν να κολλήσουν λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Οι 30, 40, 50 ή 100 καλεσμένοι που θα προσέλθουν, θα υποβληθούν σε rapid tests τα οποία θα έχει πληρώσει ο ευκατάστατος οικοδεσπότης, επιστρατεύοντας ιδιωτικές εταιρείες που προσφέρουν τέτοιας μορφής υγειονομικές υπηρεσίες. Από τη στιγμή που θα βγαίνουν αρνητικά τα τεστ, θα επιτρέπεται η είσοδος στα ενδότερα της οικίας.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως μια τέτοια κίνηση δεν τους διασφαλίζει απόλυτα καθώς τα rapid test έχουν ένα μικρό ποσοστό αποτυχίας. Εάν ο ένας στους 100 είναι φορέας του ιού και δεν ανιχνευτεί στο τεστ, τότε κινδυνεύουν άμεσα να μολυνθούν και όλοι οι υπόλοιποι εκείνης της βραδιάς.

Ώρα προσέλευσης έως τις 21:30

Παράλληλα, το γεγονός ότι μέσω των τεστ ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος διασποράς δεν καθιστά εννοείται επιτρεπτή τη συνάθροιση αφού οι κυβερνητικές οδηγίες κάνουν λόγο για έως και 9 άτομα το πολύ σε κάθε σπίτι που καλό θα ήταν να προέρχονται από δύο και μόνο οικογένειες. Ισχύει δε η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.

Έτσι, η ώρα προσέλευσης των πολυπληθών καλεσμένων στα ρεβεγιόν των βορείων προαστίων ορίζεται το αργότερο έως τις 21:30 και αφού δεν υπάρξουν καταγγελίες για τα συγκεκριμένα πάρτι ώστε να παρέμβει η αστυνομία, οι καλεσμένοι θα αποχωρήσουν μετά τις 05:00 το πρωί.

Εννοείται επίσης πως από νωρίς οι οικοδεσπότες έχουν φροντίσει να αναθέσουν σε ιδιωτικές εταιρείες το catering, με τα φαγητά να είναι πλουσιοπάροχα κάτι τέτοιες βραδιές ενώ έχουν επιστρατευτεί και dj’s που έχουν πληρωθεί εξίσου καλά.

Οι περισσότερες βέβαια βίλες που θα γίνουν αυτά τα ρεβεγιόν είναι απομακρυσμένες, οπότε δεν υπάρχουν κοντά γείτονες που να ενοχλούνται και άρα ελαχιστοποιείται και η πιθανότητα να υπάρξουν καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. για μεγάλη συνάθροιση ατόμων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πάντως έχει ξεκαθαρίσει ότι «εάν υπάρξουν καταγγελίες ή πληροφορίες για γεγονότα σε σπίτια, ασφαλώς και θα παρέμβει η Αστυνομία γιατί εάν δεν παρέμβει και έχει και αυτή ευθύνη για το κακό που θα γίνει», εννοώντας την τυχόν διασπορά του ιού. Δραματική είναι δε και η προειδοποίηση που απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εν όψει των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Οργανισμού στην Ευρώπη, δρ. Χανς Κλούγκε, «οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους τις γιορτές των Χριστουγέννων και να αποφύγουν πάση θυσία τις επισκέψεις ακόμη και σε στενά συγγενικά πρόσωπα καθώς αυτό μπορεί να πυροδοτήσει την έκρηξη ενός τρίτου κύματος».