Ηλεία

Κυλλήνη: Όπου φύγει – φύγει! – Αναχωρούν οι αδειούχοι του Αυγούστου (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Το 50%  φθάνει η πληρότητα των πλοίων που εκτελούν τα δρομολόγια από Κυλλήνη προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο που συνεχίζουν να αποτελούν προορισμό για τις ολιγοήμερες διακοπές του Αυγούστου, κάτι που από ότι εκτιμούν οι υπεύθυνοι των ακτοπλοϊκών γραμμών αναμένεται να αλλάξει το αμέσως προσεχές διάστημα….

Και αυτό γιατί το κύμα των αδειούχων αυξάνεται κατακόρυφα κυρίως Δεκαπενταύγουστου όπου ένας μεγάλος αριθμός επιλέγει αυτά τα δύο νησιά του Ιονίου για να περάσουν το Πάσχα του καλοκαιριού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η επιβατική κίνηση θα φθάσει τα περσινά επίπεδα…

“Η κίνηση φέτος είναι πεσμένη σε σχέση με τα περσινά δεδομένα όμως ελπίζουμε ότι ο Αύγουστους θα είναι καλύτερος από πλευράς τηςτων πλοίων που  αγγίζει το 50%, ιδίως αυτών που έχουν προορισμό την Ζάκυνθο και την Κεφαλονία. Οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις γίνονται κανονικά και χωρίς προβλήματα”,  επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννης Πυλαρινός εκπρόσωπος της Levante Ferries.

Υγειονομικά  πρωτόκολλα

Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι ένα από τα προβλήματα που δυσχεραίνει το ταξίδι των επιβατών και φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση των πλήρωμα των πλοίων   που είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν αν τα τηρούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού όλοι όσοι ταξιδεύουν.

Όμως όπως λένε οι εκπρόσωποι των εταιρειών των πλοίων ο κόσμος στην αρχή έδειχνε μία δυσκολία στο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του καλοκαιριού αυτού   που έφερε η πανδημία του κορονοϊού ενώ όσο περνάει ο καιρός εναρμονίζεται όλο και περισσότερο με τις οδηγίες των επιστημόνων.

“Όλος ο κόσμος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στην αρχή αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες ως προς αυτό αλλά τώρα έχουμε καταφέρει και το τηρούν όλοι. Ο κόσμος πλέον τηρεί τις οδηγίες των επιστημόνων που επιβάλλουν το να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους του πλοίου “, υποστηρίζει ο κ Πυλαρινός.

Από την πλευρά τους οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων τους παρέχει προστασία από το ενδεχόμενο της πιθανής διασποράς του κορονοϊού αλλά ταυτόχρονα εκφράζουν και την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι με την ζέστη η μάσκα τους προκαλεί ενόχληση….

“Φοβόμαστε στα λογικά πλαίσια. Χρησιμοποιούμε τη μάσκα εντός του πλοίου και τηρούμε τις αποστάσεις. Η ζέστη όμως πολλές φορές κάνει αβάσταχτο το να φοράς μάσκα συνεχώς”, υποστηρίζουν οι επιβάτες που το Σάββατο το πρωί πήραν τα πλοία της γραμμής για Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά από το λιμάνι της Κυλλήνης.

Η κάμερα της ΟΡΤ βρέθηκε στο λιμάνι της Κυλλήνης και σας μεταφέρει το σχετικό ρεπορτάζ:

Όλη η επικαιρότητα