Ηλεία

Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου: Ξεκίνησε η έκδοση των νέων αδειών-Στο πλευρό των πληγέντων από την πυρκαγιά οι κυνηγοί

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, κ.Γιάννη Αντωνόπουλο, το κόστος για την κάθε άδεια είναι στα 90 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι το 2020 είχε εκδοθεί η ίδια άδεια.
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμος για ακόμα μια κυνηγετική σεζόν είναι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου. Ήδη από χθες έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης και ανανέωσης των κυνηγετικών αδειών, για την περίοδο 2021-2022 και οι ενδιαφερόμενοι, νέοι και παλιοί κυνηγοί, μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία του συλλόγου ώστε να ενημερωθούν για τη σχετική διαδικασία.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς», ο κ.Αντωνόπουλος, τόνισε την εθελοντική προσφορά του συλλόγου στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που έκαψαν και εξακολουθούν να καίνε την Ηλεία και υπογράμμισε ότι απαγορεύεται το κυνήγι στις καμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, κ.Γιάννη Αντωνόπουλο, το κόστος για την κάθε άδεια είναι στα 90 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι το 2020 είχε εκδοθεί η ίδια άδεια. Να σημειωθεί επίσης ότι την προηγούμενη σεζόν είχε αναβληθεί λόγω κορωνοϊού η κυνηγετική περίοδος και για αυτό το λόγο, το κόστος της φετινής άδειας έχει μια έκπτωση καθώς δεν υπάρχει ούτε το κόστος τελών, ούτε το χαρτόσημα και η έκτακτη εισφορά. Οπότε η τελική μορφή της άδειας διαμορφώνεται στο 90 ευρώ.

Η προσφορά του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου στα πύρινα μέτωπα της Ηλείας

Ιδιαίτερα σημαντική και ενεργή ήταν και η συνεισφορά μελών του κυνηγετικού συλλόγου, στις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αρχαία Ολυμπία, στο Κολίρι, στο Λαμπέτι, στον Ξυρόκαμπο και στη Βαρβάσαινα.

Στις προσπάθειες των εθελοντών κυνηγών βοήθησε και το πυροσβεστικό όχημα που έχει στη διάθεσή του ο σύλλογος το οποίο προέρχεται από δωρεά.

«Χάρις σε αυτό το όχημα καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε πολλές μικρές εστίες πυρκαγιών. Σε αυτές τις προσπάθειες, εκτός από τα μέλη του συλλόγου, πρωτοστάτησε ο πρώην πρόεδρος, κ.Γαρουφαλής και ο θηροφύλακάς μας, κ.Αλέξανδρος Παπαγιάννης. Καταφέραμε να είμαστε με κάθε τρόπο δίπλα στους πληγέντες και εισπράξαμε πολλές θετικές εντυπώσεις από τον κόσμο», δήλωσε ο κ.Αντωνόπουλος.

«Απαγορεύεται το κυνήγι στις καμένες περιοχές»

Αναφορικά με την απαγόρευση του κυνηγιού στις καμένες περιοχές, ο πρόεδρος του συλλόγου επισήμανε ότι «σε περιοχή που έχει περάσει η φωτιά απαγορεύεται το κυνήγι. Πολύ σύντομα όμως θα οριοθετηθούν αυτές οι περιοχές και οι κυνηγοί θα ενημερωθούν σε ποιές περιοχές θα μπορούν να κυνηγούν και σε ποιες όχι».

LEZANTA ANTONOPOULOS:

Όλη η επικαιρότητα