Ηλεία

Κυνηγοί Ηλείας: Αγανάκτηση για την παράταση απαγόρευσης μετακίνησης για το κυνήγι και το ψάρεμα

Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση των Κυνηγετικών Συλλόγων του Νομού Ηλέιας

Εμβρόντητοι ακούσαμε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, από τα χείλη του αρμόδιου υπουργού κ. Χαρδαλιά ότι παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης για το κυνήγι και το ψάρεμα!!!

Μια απόφαση χωρίς την στοιχειώδη τεκμηρίωση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την επιστημονική άποψη, χωρίς να πλησιάζει καν την λογική!

Πολύ απλά “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν”!…

Απόλυτα φυσιολογική η απογοήτευση και η αγανάκτηση των εκατοντάδων χιλιάδων κυνηγών και ψαράδων που από την αρχή του lockdown δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τον λόγο απαγόρευσης μιας μοναχικής δραστηριότητας στην ύπαιθρο. Πόσο μάλιστα τώρα που ξεκινά να λειτουργεί σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων και του εμπορίου.

Πώς να δεχθούμε ότι ο κυνηγός που περπατά μόνος του, παρέα με το σκύλο του στο δάσος είναι πρόβλημα για την διασπορά του covid-19 και δεν είναι πρόβλημα η κοσμοπλημμύρα στους εμπορικούς δρόμους και οι χιλιάδες επισκέπτες των πολυκαταστημάτων!!!!!

Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν.

Πίσω από το δήθεν ενδιαφέρον για την υγεία μας, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να εκδηλώσουν το αντικυνηγετικό τους μένος και προσπαθούν να χτυπήσουν το κυνήγι!

Η εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους κυνηγούς και τους ψαράδες πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη. Κι αυτό είναι κάτι που ούτε θα ξεχαστεί, ούτε θα μείνει αναπάντητο, όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή!

Καλούμε όλους τους κυνηγούς να συσπειρωθούν γύρω από τους Συλλόγους τους γιατί τώρα δεν παλεύουμε για το φετινό κυνήγι.

Παλεύουμε για το μέλλον του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου!!!

Όσο γι’ αυτούς που πιστεύουν πως θα “τελειώσουν” το κυνήγι πρέπει να ξέρουν ότι αντιμάχονται την αρχαιότερη δραστηριότητα του ανθρώπου, που έχει προσφέρει στην εξέλιξη της ανθρωπότητας όσο τίποτε άλλο!

Το κυνήγι είναι τόσο ΜΕΓΑΛΟ και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ, ανεξίτηλα χαραγμένο στο DNA μας, που η άρνησή του σημαίνει ότι αρνούμαστε την ΦΥΣΗ.

Τα λίγα χρόνια θητείας σε θέσεις εξουσίας είναι σταγόνα μπροστά στα χιλιάδες χρόνια παγκόσμιας κυνηγετικής ιστορίας. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν λιγότερα τα χρόνια της εξουσίας τους.

Λάβαμε το μήνυμά σας κύριοι, να περιμένετε την απάντησή μας!

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Νομού Ηλείας

  • Αμαλιάδας
  • Ανδρίτσαινας
  • Αρχαίας Ολυμπίας
  • Βουπρασίας
  • Ζαχάρως
  • Κρεστένων
  • Λεχαινών
  • Πύργου

Όλη η επικαιρότητα