WEB tv Ηλεία Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάτρα-Πύργος: «Θα τα πούμε εν καιρώ – Όλα καλά θα πάνε» (vid)

Ακούστε το άρθρο

«Φεύγω χαρούμενος και σίγουρος»

 «Θα τα πούμε εν καιρώ, όλα καλά θα πάνε», ήταν η λιτή απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση δημοσιογράφων «τι γίνεται με τον δρόμο Πατρών -Πύργου».

Η ερώτηση έγινε τη στιγμή που ο πρωθυπουργός κατευθυνόταν πεζή προς το χώρο ενημέρωσης συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, τον  αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Γεώργιο  Μπλιούμη, και τον  αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη.

Ο πρωθυπουργός δεν ήταν διατεθειμένος να μιλήσει για άλλο θέμα πέρα από την Πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 21».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

«Νέο σύνολο απειλών»

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύντομη ομιλία του προς τους αξιωματικούς τόνισε: 

«Η Ελλάδα αποτελεί θεμέλιο σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί πρωταγωνιστή στις αναμετρήσεις, αλλά και στις συζητήσεις. Στην αμυντική αποτροπή, αλλά και στην ειρηνική καταλαγή. Με το εθνικό συμφέρον και το Διεθνές Δίκαιο μόνιμες πυξίδες της. Η πατρίδα μας μπορεί σήμερα τα πάντα μόνη αλλά ποτέ δεν είναι μόνη.

Η Ελλάδα πάντοτε θα προωθεί μία θετική ατζέντα, έχοντας ως θεμέλιο τις κοινές αξίες, τη συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, τους κανόνες καλής γειτονίας και τον αμοιβαίο σεβασμό που θα πρέπει πάντα να διέπει τις σχέσεις μεταξύ σύγχρονων χωρών. Την ίδια στιγμή, δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς. Αντιμετωπίζουμε ένα νέο σύνολο απειλών. Ο κόσμος μας είναι εξαιρετικά περίπλοκος και η γειτονιά μας, δυστυχώς, γίνεται πιο ασταθής», σημείωσε ο Πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητές της και να αναβαθμίζει τις ένοπλες δυνάμεις της», πρόσθεσε.»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

“Χαρούμενος και σίγουρος”

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη στρατιωτική εκπροσώπηση των φίλων χωρών και παρακολούθησε εντυπωσιακές υπερπτήσεις και ελιγμούς των μαχητικών αεροσκαφών, ενώ δήλωσε εκτός άλλων ότι «Φεύγω από την 117 Πτέρυγα Μάχης πιο χαρούμενος και πιο σίγουρος» και “αναμένω να καμαρώσω του πιλότους μας στα νέα Rafale”

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής για την Ανδραβίδα

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωσε: «Η Ελλάδα προσφέρει ασυγκρίτως πολλά πλεονεκτήματα στον τομέα της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, η οποία είναι πολύ υψηλή στους δικούς μας πιλότους και σε αυτούς που σχεδιάζουν την άσκηση, για αυτό και επιλέγουν και άλλες χώρες να έρθουν εδώ για να εκπαιδευτούν οι πιλότοι τους και επιχειρησιακά και τακτικά.

Η Ανδραβίδα είναι μια από τις κορυφαίες περιοχές για τέτοιου είδους εκπαίδευση, κάτι που το αποδεικνύει η αυξημένη παρουσία σήμερα εδώ. Είναι χρέος της πολιτικής ηγεσίας να έχει όλες αυτές τις συνθήκες που πρέπει, έτσι ώστε το προσωπικό με πολύ ηθικό να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα».

Όλη η επικαιρότητα