Ελλάδα Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Selfies και χαμόγελα στο νέο σχολείο στο Δαμάσι (pics)

Ο αγιασμός και η ξενάγηση.
Ακούστε το άρθρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Δαμάσι που δοκιμάστηκε έντονα από τον ισχυρότατο σεισμό του περασμένου Μαρτίου. 

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο νέο δημοτικό σχολείο Δαμασίου στον Τύρναβο, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο είχε καταστραφεί από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου. Το νέο σχολείο είναι το πρώτο ενεργειακής κλάσης «Α» και κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ με τη συνδρομή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο έργο που κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει το παλιό σχολείο που έπαθε ανεπανόρθωτες ζημιές από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή. Συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο πρωθυπουργός έφθασε στις 09.30 το πρωί στο Δαμάσι.

Παρουσία του δημάρχου Τυρναβου Γιάννη Κόκκουρα, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και τους βουλευτές Χρήστο Κέλλα και Στέλλα Μπίζου, ξεκίνησε ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Με τα βλέμματα των μικρών μαθητών να είναι καρφωμένα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφού παρέστη στον αγιασμό του νεόκτιστου Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο εσωτερικό του σχολείου και ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά…

    

Οι εικόνες από το εσωτερικό, δείχνουν ένα σχολείο υπερσύγχρονο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών.

Δείτε τις εικόνες του onlarissa.gr:

   

Η κατασκευή του νέου σχολείου στο Δαμάσι

Μέχρι τις 18 Μαρτίου είχαν ολοκληρωθεί η έγκριση εκτέλεσης των εργασιών κατεδάφισης, οι εργασίες κατεδάφισης καθαυτές καθώς και η απομάκρυνση των υλικών.

Ακολούθησαν οι μελέτες για την έκδοση οικοδομικής άδειας, η οποία εκδόθηκε στις αρχές Μαΐου.

Ως τις αρχές Ιουνίου είχαν συντελεστεί τόσο οι εργασίες κατασκευής θεμελίωσης του νέου προκατασκευασμένου σχολικού κτηρίου, όσο και η κατασκευή – τοποθέτηση κυψελών και πλακών.

Ακολούθησαν οι εργασίες κατασκευής της στέγης, που ολοκληρώθηκαν προς τα τέλη Ιουνίου.

Παράλληλα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κατασκευάστηκαν ένα μεταλλικό κτήριο αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και το υπόστεγο για τη γυμναστική.

Μέσα στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κτηρίου, με τα χτισίματα και τα ηλεκτρομηχανολογικά, υδραυλικά και αποχέτευση, δάπεδα, γυψοσανίδες, επιχρίσματα, βαψίματα και κουφώματα. Οι τελευταίες εργασίες πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου και περιλάμβαναν την κατασκευή πεζοδρόμων, τις ασφαλτοστρώσεις, το χώρο πρασίνου και τη συνολική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Όλη η επικαιρότητα