Ηλεία

Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος: Ο Ηλείος μαθητής που εντυπωσίασε στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Ακούστε το άρθρο

Ο νεαρός μαθητής της τρίτης τάξης του γυμνασίου, Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος, εντυπωσίασε στον μαθητικό διαγωνισμό (38η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» – ΝΕΩΝ 2021) που έγινε το Σάββατο 5 Ιουνίου, με σκοπό τη στελέχωση της Ελληνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

Ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος κατέκτησε την πέμπτη θέση στην τελική βαθμολογία, ενώ ήταν και ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ηλείας και της νότιας Πελοποννήσου στον διαγωνισμό. Ο Κώστας Γαλανόπουλος και τα υπόλοιπα παιδιά της πρώτης εξάδας, θα αποτελέσουν την Ελληνική ομάδα που θα λάβει μέρος στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, η οποία θα διεξαχθεί τη φετινή χρονιά διαδικτυακά 29 Ιουνίου με 4 Ιουλίου 2021.

Η εφημερίδα «Πατρίς» επικοινώνησε με τον νεαρό μαθητή του 2ου Γυμνάσιου Πύργου, ο οποίος μας μίλησε τόσο για τη συμμετοχή του στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, όσο και για τους στόχους που έχει θέσει για το μέλλον. «Βασικός στόχος μία αξιοπρεπή εμφάνιση» «Είμαι σαφώς ικανοποιημένος που θα συμμετάσχω στην μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνει διαδικτυακά, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν από την πανδημία του covid, από τις 29 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου. Βασικός στόχος μου είναι να κάνω μία αξιοπρεπή εμφάνιση και αν φυσικά τα καταφέρω να περάσω στην παγκόσμια Ολυμπιάδα. Αυτή θα γίνει διαδικτυακά σε ημερομηνία που θα καθοριστεί σύντομα».

Σε ερώτησή μας αν ήταν δύσκολα τα τεστ που τέθηκαν στα παιδιά στον διαγωνισμό, ο νεαρός μαθητής τόνισε: «Τα τεστ που μας βάλανε ήταν αρκετά δύσκολα, αλλά στο τέλος κατάφερα να τα λύσω και έτσι να είμαι μέσα σε αυτούς οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Βαλκανική Ολυμπιάδα».

Ο Κώστας Γαλανόπουλος έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία του για τη νέα πρόκληση που τον περιμένει. «Κοιτάζω παλιότερες Ολυμπιάδες στους Βαλκανικούς για να προετοιμαστώ κατάλληλα». Τέλος για το μέλλον του ο Κώστας Γαλανόπουλος τόνισε σχετικά: «Σίγουρα μου αρέσει να ασχοληθώ με τα μαθηματικά, αλλά ακόμη δεν ξέρω τον κλάδο στον οποίο θα καταλήξω. Με τα μαθηματικά μπορείς να ασχοληθείς με πάρα πολλούς επιστημονικούς κλάδους».

Όλη η επικαιρότητα