Μπάσκετ

Κόροιβος: Δίπλα στους παίκτες του στα δύσκολα…

Ακούστε το άρθρο

Γιώργος Παπαδιονυσίου: «Πολύ σημαντική η κίνηση της ομάδας, οι συνθήκες στον Κόροιβο είναι ιδανικές»

Σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο για το ελληνικό μπάσκετ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας μας, αρκετά σωματεία στέκονται δίπλα στους αθλητές τους και ένα από αυτά είναι και ο Κόροιβος.

Οι παίκτες των κυανόλευκων εξέδωσαν χθες ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστούν το σύλλογο και τους ανθρώπους του που βρίσκονται δίπλα τους ψυχολογικά και οικονομικά σε μια δύσκολη στιγμή και στον καιρό της πανδημίας.

Οι αθλητές της ηλειακής ομάδας αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε κάθε στήριξη και βοήθεια έχει διπλή αξία . Οι παίχτες μπάσκετ του Κόροιβου Αμαλιάδας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την στήριξη της ομάδας τόσο στον ψυχολογικό όσο και στον οικονομικό τομέα .
Από μεριά μας ευχόμαστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

«Για την Πολιτεία μάλλον είμαστε ερασιτέχνες!»

Η «Πατρίς σπορ» επικοινώνησε με τον εκ των αρχηγών του Κοροίβου Γιώργο Παπαδιονυσίου για να μιλήσει για την κίνηση αυτή της διοίκησης της ομάδας αλλά και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ αυτή την περίοδο. Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για την κίνηση της διοίκησης: «Ευτυχώς που κάποιοι μας αντιμετωπίζουν ακόμα ως επαγγελματίες γιατί για την Πολιτεία μάλλον είμαστε ερασιτέχνες! Η διοίκηση του Κοροίβου μας είχε υποσχεθεί ότι θα μας εξοφλήσει και τον Νοέμβριο και τήρησε την υπόσχεση της παρά το γεγονός ότι και γι’ αυτούς είναι δύσκολες εποχές και ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχει ένας μεγάλος χρηματοδότης. Είναι πολύ σημαντική κίνηση και οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν ότι μας στηρίζουν γιατί είμαστε δυο μήνες εκτός με ότι αυτό συνεπάγεται στο οικονομικό και στο ψυχολογικό κομμάτι».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και στην Α2: «Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν γνωρίζουμε! Καλώς ή κακώς αν μας έλεγαν ότι σταματάμε εδώ θα κοιτούσαμε και εμείς τι θα κάνουμε, πιθανώς με μια άλλη δουλεία ή σε ένα άλλο πρωτάθλημα που παίζεται. Αυτές οι συζητήσεις που γίνονται τώρα, θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό. Τι σημαίνει ότι η ΕΟΚ είναι έτοιμη για την επανεκκίνηση; Τόσο καιρό γιατί δεν ήταν ώστε όλα να έχουν δρομολογηθεί και τώρα να μπαίναμε στα γήπεδα; Εμείς δεν είπαμε να μπούμε να παίξουμε όπως να ‘ ναι αλλά θα μπορούσε να έχει γίνει ένας προγραμματισμός ώστε τώρα να είχαμε μπει ήδη στο γήπεδο και με μια προετοιμασία 15-20 ημερών να ξεκινούμε τα επίσημα παιχνίδια. Ελπίζω ότι την Παρασκευή θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν τα γήπεδα και θα υπάρχει και ενημέρωση για την επανέναρξη. Αλλιώς θα είναι δώρον άδωρον. Ειδικά οι επαρχιακές ομάδες δεν μπορούν να πουν στους παίκτες τους, κατεβείτε και να τους πληρώνουν μόνο για να κάνουν προπονήσεις».

Για την τωρινή κατάσταση των παικτών: «Θα μιλήσω ειλικρινά, εγώ δεν κάνω τίποτα! Τα γήπεδα είναι κλειστά και έχω ένα πρόβλημα με τα πόδια μου και δεν μπορώ να βγω να τρέχω στους δρόμους. Σίγουρα όλο αυτό θα μας πάει πίσω αλλά ακόμα και τα παιδιά που κάνουν κάτι όπως τρέξιμο ή βάρη, το μόνο όφελος που έχουν είναι στις ανάσες και στην φυσική κατάσταση. Στα τεχνικά θέματα του μπάσκετ, ότι και να κάνεις, θα είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή!»

Για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από τον Κόροιβο: «Εντάξει για το αγωνιστικό είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε! Το ξέραμε ότι θα είναι δύσκολη η χρονιά, έχουμε πολλά νεαρά παιδιά, ξεκινήσαμε σχετικά αργά προετοιμασία και τα παιδιά έρχονται σιγά – σιγά ωστόσο θεωρώ ότι με την επανέναρξη θα είμαστε καλύτεροι. Σε όλα τα υπόλοιπα οι συνθήκες και οι παροχές είναι ιδανικές. Δεν μας έχει λείψει τίποτα μέχρι τώρα και όλα δουλεύουν ρολόι! Στις πληρωμές οι άνθρωποι είναι κύριοι και ακόμα και το διάστημα της πανδημίας, μας πρόσεχαν τηρώντας τα πρωτόκολλα και κάνοντας τα απαραίτητα τεστ».

Όλη η επικαιρότητα