Μπάσκετ

Κόροιβος: Επιστρέφει στο παρκέ

Ακούστε το άρθρο

Mετά κόπων και βασάνων ο Κόροιβος αναμένεται σήμερα να επιστρέψει στις προπονήσεις και να ξεκινήσει την σύντομη προετοιμασία του ενόψει της επανέναρξης της Α2 Εθνικής.

Θυμίζουμε, ότι το Κλειστό της Ήλιδας, είχε κλείσει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε υπαλλήλους του γηπέδου, ωστόσο ακόμα και όταν παρήλθε η περίοδος της καραντίνας, ορισμένα – γραφειοκρατικά – ζητήματα το διατηρούσαν κλειστό με αποτέλεσμα οι κυανόλευκοι να έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν πατήσει εδώ και καιρό παρκέ.

Πάντως το πρόβλημα ξεπεράστηκε και έτσι σήμερα έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση στην οποία αναμένεται να δώσουν το «παρών» όλοι οι αθλητές εκτός από τον Αγγελάκο ο οποίος αποχώρησε και συνεχίζει στον Κολοσσό Ρόδου ενώ ο τεχνικός της ηλειακής ομάδας, Κώστας Δελέγκος δεν μπορεί ακόμα  να υπολογίζει στον Σάσα Κάππος που θα είναι ο μοναδικός που θα απουσιάζει, καθώς βρίσκεται στις Η.Π.Α.

Τι γίνεται με τις μεταγραφές

Με την σημερινή επιστροφής στις προπονήσεις τόσο του Κοροίβου οι ομάδες που προπονούνται κανονικά έγιναν 14, και πλέον περιμένουν το πότε θα ανακοινωθεί η επιστροφή στην αγωνιστική δράση, και με ποια μορφή θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, καλύπτοντας το συγκεκριμένο ρεπορτάζ πάμε ένα βήμα παρακάτω, και εκεί που πραγματικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχουν ομάδες που βλέπουν ως ευκαιρία τη συνέχεια του πρωταθλήματος, και θέλουν να κυνηγήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για μια άνοδο στην Basket League, και έτσι κοιτάζουν και την αγορά. Ομάδες αλλά και παίκτες θα ήθελαν στην τροποποιημένη προκήρυξη να υπάρχει και παράθυρο να μπορεί να γίνει έστω και μια προσθήκη για κάθε ομάδα.

Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν αθλητές που δεν πρόλαβαν να βρούνε ομάδα πριν ξεκινήσουν τα Εθνικά πρωταθλήματα, ενώ το lockdown τους έφερε σε αδιέξοδο, καθώς ήλπιζαν σε μια συμφωνία μέχρι τον Δεκέμβρη του 2020.

Εκτός από αυτή την ομάδα των παικτών, υπάρχουν και αυτοί που όπως φαίνεται δεν θα αγωνιστούν, με τις ομάδες τους να συμμετέχουν στη Β’ και Γ’ Εθνική, και με τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα να είναι μόνιμα στον πάγο.

Σε αυτές τις κατηγορίες υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες, που βρίσκοντας ένα καλό συμβόλαιο της προτίμησαν, και πλέον μένουν μετέωροι. Κάποιοι εξ’ αυτών αποτελούν δέλεαρ για ομάδες της Α2, και σίγουρα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και αυτή η πλευρά.

Διότι δεν είναι και ιδιαίτερα τιμητικό ένας αθλητής που θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται και να βιοπορίζεται να έχει ως μοναδική διέξοδο το εξωτερικό…

Όλη η επικαιρότητα