Ηλεία

“Κύμα” αγάπης και αλληλεγγύης για την οικογένεια στην παραλία Κουρούτας

Ακούστε το άρθρο

Τα κύματα χθες το πρωί άρχισαν να φτάνουν στην καλύβα

Σε ένα τροχόσπιτο με ηλεκτρικό ρεύμα, μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι η οικογένεια της 42χρονης κας Κυριακής Σταμνιώτη, η οποία έγκυος και με 3 ανήλικα παιδιά έμενε μέχρι και χθες με τον σύζυγό της, σε μια καλύβα από καλάμια στην παραλία της Κουρούτας!

Το θέμα αυτό ανέδειξε σε σχετικό ρεπορτάζ στο χθεσινό της φύλλο η εφ. “Πατρίς” και η ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και κάποιων αρχών και φορέων ήταν μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις συγκινητική.

Μάλιστα, από χθες το πρωί, η οικογένεια με τα παιδιά ηλικίας 4 έως 1 έτους, έφυγαν από την καλύβα, αφού τα κύματα είχαν αρχίσει να φτάνουν στην… είσοδό της και σήμερα είναι… αμφίβολο αν θα υπάρχει και η ίδια η κατασκευή από τους δυνατούς ανέμους και τα κύματα. Η παραμονή τους στο σημείο, όσο περνούσαν οι ώρες ήταν πολύ επικίνδυνη και αναγκάστηκαν να ανέβουν πάνω από την παραλία και να περιμένουν μέσα σε ένα μικρό αυτοκίνητο ένα τηλέφωνο που θα τους λύτρωνε…

Το τηλεφώνημα χαράς…

Αυτό το τηλέφωνο ήρθε το μεσημέρι από τον λογιστή Αμαλιάδας κ. Νίκο Λυκούρεση, ο οποίος τους παραχώρησε ένα τροχόσπιτο εξοπλισμένο στην περιοχή της Αμαλιάδας σε περιφραγμένο δικό του χώρο, μέχρι να καταφέρουν να βρουν ένα σπίτι για τα παιδιά, αλλά και το νέο μέλος της οικογένειας που θα έρθει στη ζωή σε 3 μήνες.

Η εφ. “Πατρίς” επικοινώνησε με τον κ. Λυκούρεση, ο οποίος εξομολογήθηκε γιατί προέβη σε αυτή την σημαντική πράξη: “Το έκανα από ανθρωπιά και για την ψυχή του πατέρα μου που “έφυγε” τις προηγούμενες μέρες. Και αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει αυτή την οικογένεια με αυτά τα μικρά παιδάκια και ένα ακόμα που θα γεννηθεί, ας το πράξει. Όποιος θέλει να προσφέρει τρόφιμα ή ρουχισμό, μπορεί να τα φέρνει στον φούρνο που διατηρεί η οικογένειά μου “Άρτος ημών” στην Ερμού στην Αμαλιάδα να τους τα πηγαίνω εγώ στο κτήμα”.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λυκούρεσης “έχασε” πριν λίγες μέρες τον πατέρα του Γιώργο Λυκούρεση που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και είχε διατελέσει επί χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αμαλιάδας.

Συγκινητικό ενδιαφέρον

Η οικογένεια δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από Γερμανία, τόσο για παραχώρηση κάποιας κατοικίας, όσο και για δουλειά.

Με την οικογένεια επικοινώνησε και το Γραφείο της βουλευτή Ηλείας κας Διονυσίας Αυγερινοπούλου. Η κα Αυγερινοπούλου διαβεβαίωσε ότι εάν το επιθυμούν θα μπορούν να μείνουν σε κάποιο ξενοδοχείο με δικά της έξοδα, ενώ τις επόμενες ημέρες οι συνεργάτες της θα παραδώσουν διάφορα είδη στην οικογένεια και θα σταθεί δίπλα τους.

Με την οικογένεια επικοινώνησε και ο Σύλλογος “Το Χαμόγελο Του Παιδιού” και όπως τονίστηκε θα φροντίσει άμεσα το προσωπικό να επισκεφθεί την οικογένεια στο κατάλυμα που βρέθηκε για να στεγαστούν, ώστε να συμβάλλουν στην βασικές ανάγκες των παιδιών, διατροφής και ένδυσης κυρίως, αλλά και της ιατρικής τους φροντίδας.

Επίσης, θα βοηθηθεί και η μητέρα που κυοφορεί το τέταρτο παιδί της σχετικά με το τι χρειάζεται σε αυτή τη φάση, ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά στην εγκυμοσύνη.

Όλη η επικαιρότητα