Ηλεία

Κώστας Αλεξανδρόπουλος για ανεμογεννήτριες: «Δεν ταιριάζουν στο φυσικό κάλος της περιοχής μας»

Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην τοποθέτησή τους»

Κάθετα αντίθετος προς την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο δήμο Ζαχάρως είναι ο Δήμαρχος κος Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

O κος Αλεξανδρόπουλος αναφερόμενος στο θέμα των ανεμογεννητριών, που έχει γίνει πρόταση να εγκατασταθούν και στην περιοχή του δημου του, τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή για το περιβάλλον και το φυσικό κάλλος της περιοχής.

«Ο δήμος μας έχει πάει απόφαση για τις ανεμογεννήτριες. Θεωρούμε ότι δεν ταιριάζουν αυτά τα τεράστια σε όγκο κατασκευάσματα, 150 μέτρα μαζί με τα πτερύγια, στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο Λύκαιο Όρος και στον Επικούριο Απόλλωνα, αλλά ούτε και στη Νέα Φιγαλεία και πιο πάνω. Είμαστε σαφείς… Κάναμε μία τεκμηριωμένη και με νομικό τρόπο γραμμένα τοποθέτηση ως δημοτικό Συμβούλιο, και φυσικά παρακολουθούμε τεκμηριωμένα αυτήν την υπόθεση, διότι είμαστε 100% αρνητικοί» δήλωσε σχετικά ο κος Αλεξανδρόπουλος, χαρακτηρίζοντας το έργο ως αντιαισθητικό.

«Να σημειωθεί ότι οι 75 ανεμογεννήτριες παράγουν με όλη αυτή την αντιαισθητική εικόνα την οποία θα δώσουν και θα προσβάλλουν το τοπίο, 5,5 περίπου μεγαβάτ ενέργειας που αντιστοιχεί σε λιγότερο από 100 στρέμματα φωτοβολταϊκά, τα οποία δεν φαίνονται και πουθενά. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι κάτι πού θα πρέπει να σκεφτεί η κυβέρνηση, όπως και οι όμοροι δήμοι και οι άνθρωποι που αντιδρούν σε αυτό το έργο, πού μόνο αρνητικά θα φέρει στην περιοχή. Είμαστε κάθετα αντίθετοι».

Όλη η επικαιρότητα