Μπάσκετ

Κώστας Δελέγκος (Κόροιβος): «Η διακοπή να αποδειχθεί εποικοδομητική!»

Ακούστε το άρθρο

«Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου, στο τέλος θα τα καταφέρουμε» – «Η Πολιτεία πρέπει ειδικά φέτος, να βοηθήσει τις ομάδες»

Μπάσκετ τέλος μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου για τον Κόροιβο αφού πέρα από την Βasket League, όλες οι άλλες διοργανώσεις ανέστειλαν την διεξαγωγή τους.

Το ευτύχημα τουλάχιστον για τους κυανόλευκους είναι, ότι όσο η Ηλεία παραμένει στο επίπεδο Α, θα μπορούν να συνεχίσουν έστω τις προπονήσεις του και αφενός να ξεφεύγουν απ’ όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε αλλά και να δουλέψουν πάνω σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού που χρειάζονταν βελτίωση.

Η «Πατρίς σπορ» επικοινώνησε χθες με τον προπονητή της ηλειακής ομάδας, Κώστα Δελέγκο που μας μίλησε τόσο για την διακοπή των πρωταθλημάτων , όσο και για την πορεία του Κοροίβου μέχρι τώρα αλλά και για την συνέχεια.

Αναλυτικά, ο πατρινός κόουτς δήλωσε:

Για την διακοπή των πρωταθλημάτων: «Είτε μας άρεσε είτε όχι, η διακοπή ήταν ένα αναπόφευκτο κακό! Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνει όλες τις ομάδες πίσω αγωνιστικά ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος και η ανασφάλεια μήπως γίνει ότι και πέρσι ωστόσο οφείλουμε όλοι να πειθαρχήσουμε στα μέτρα αν θέλουμε να επιστρέψουμε κάποια στιγμή στην κανονικότητα. Εμείς τουλάχιστον μπορούμε να προπονηθούμε και να δουλέψουμε όλοι μαζί πάνω σε κάποια κομμάτια που χρειαζόμαστε βελτίωση μιας και ξεκινήσαμε αργά  και κάποιοι σημαντικοί παίκτες ήρθαν στο τέλος στην ομάδα. Σίγουρα δεν είναι καλό μόλο αυτό που συμβαίνει γιατί δύσκολα ο παίκτης μένει συγκεντρωμένος μόνο με τις προπονήσεις και χωρίς αγώνες, ωστόσο μέχρι την επανέναρξη θα δουλέψουμε σκληρά και θα δοθεί χρόνος σε κάποιους τραυματίες που έχουμε να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Ελπίζω ότι θα κάνουμε την διακοπή εποικοδομητική για εμάς!»

Για την πορεία του Κοροίβου έως τώρα και την συνέχεια: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα. Ήξερα ότι η ομάδα ήθελε χρόνο αφού στήθηκε αργά και αντί να ξεκινήσουμε τον Αύγουστο, ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο ενώ παίκτες σημαντικοί για μας ήρθαν στο τέλος και μπήκαν αμέσως να παίξουν χωρίς να έχουν χρόνο προσαρμογής. Θεωρώ πως από τα τρία ματς που δώσαμε θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι παραπάνω ωστόσο κάποιες λεπτομέρειες μας στέρησαν τη νίκη τουλάχιστον στα δυο παιχνίδια που δώσαμε στην έδρα μας. Κάποια κενά διαστήματα, το νεαρό της ηλικίας και η ατυχία, μας οδήγησαν σε αυτές τις τρεις ήττες ωστόσο τα παιδιά δουλεύουν πολύ και δεν μπορώ να έχω κανένα παράπονο από αυτά! Οφείλουμε να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά γιατί το 0 στα 3 βαραίνει τις πλάτες μας όμως θεωρώ ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας! Μας λείπει μια νίκη που θα τονώσει την ψυχολογίας της ομάδας και όσο οι παίκτες μου παραμένουν πειθαρχημένοι, κάποια στιγμή η τύχη θα σταματήσει να μας γυρνά την πλάτη».

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίσουν οι ομάδες με αυτή την κατάσταση: «Είναι απόλυτο λογικό οι παίκτες και οι προπονητές να θέλουν να παίρνουν τα δεδουλευμένα τους ωστόσο η Πολιτεία θα πρέπει να κοιτάξει τις ομάδες και να προσπαθήσει να τις βοηθήσει. Χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, στον Κόροιβο έχουμε μια διοίκηση που βρίσκεται συνεχώς δίπλα μας αλλά τόσο αυτοί οι άνθρωποι όσο και οι ιθύνοντες των άλλων ομάδων ειδικά φέτος, χωρίς εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγούς  τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Το γεγονός πως δεν γίνονται αγώνες δεν σημαίνει ότι ένας σύλλογος δεν έχει έξοδα. Η Α2 Εθνική είναι μια κατηγορία που δουλεύει ερασιτεχνικά χρηματοδοτείται από ανθρώπους με όρεξη και μεράκι που αγαπούν τις ομάδες τους και τον αθλητισμό και θα πρέπει να υπάρξει κάποια μέριμνα προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να μην χαθούν από τον χώρο!»

Όλη η επικαιρότητα