Ελλάδα

Κώστας Δόξας για πρώην σύζυγό του: «Με χτύπησε, με κλείδωσε για τρεις ώρες στο μπάνιο και μου επιτέθηκε ξανά»

Ακούστε το άρθρο

Tη δική του εκδοχή δίνει ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας, μετά τις καταγγελίες της πρώην συζύγου του για όσα ισχυρίζεται ότι βίωνε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Στη μήνυση η πρώην συζύγός του περιγράφει τον Κώστα Δόξα ως «κυκλοθυμικό, αλλοπρόσαλλο και απειλητικό», όχι μόνο προς την ίδια αλλά και προς τον ίδιο του τον πατέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή γυναίκα αναφέρει ότι η επιθετική συμπεριφορά του ξεκίνησε μετά το πρώτο διάστημα της σχέση τους.

«Το πρώτο διάστημα της συμβίωσής μας η ζωή μου κυλούσε αρμονικά. Σε σχετικά μικρό διάστημα όμως άρχισαν τα προβλήματα που είχαν κυρίως ως αιτία την επιθετική, βίαιη, προσβλητική και αδιάφορη συμπεριφορά του προς εμένα αλλά και προς το νεογέννητο παιδί μας. (…) Ο σύζυγός μου, λόγω του χαρακτήρα του, συμπεριφερόταν προς εμένα με τρόπο προσβλητικό, υβριστικό και βίαιο».

Ο τραγουδιστής και παίκτης του Your Face Sounds Familiar ο οποίος μετά τις καταγγελίες της συζύγου του απομακρύνθηκε από το show, διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Σπύρου Δημητρίου, αναφέρεται στα όσα του προσάπτει η κυρία Μαρία Δεληθανάση ισχυριζόμενος ότι τον κατήγγειλε επειδή δεν την ενίσχυε αρκετά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε να ασκήσει το επάγγελμα της «influencer».

«Η καθόλα καιροσκοπική στοχοποίηση συμπίπτει ομοίως χρονικά με την συγκυρία της άρνησης του εντολέα μου να ικανοποιήσει την απαίτηση της συζύγου του για συστηματική «ενίσχυσή» της μέσω αναρτήσεων κ.λπ. εκ μέρους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου η ίδια να ασκήσει με επιτυχία το επάγγελμα της influencer».

Ο δικηγόρος του κ. Σπύρος Δημητρίου μεταφέρει στο protothema.gr την εκδοχή του τραγουδιστή: «Ο εντολέας μου αποστρέφεται και καταδικάζει κάθε μορφής βία, εν προκειμένω δε έχει αναγνωριστεί από τα ελληνικά δικαστήρια στην μακρόχρονη διαμάχη του με την καταγγέλλουσα ως ένας στοργικός και τρυφερός πατέρας ενώ αντιθέτως σε προγενέστερη προσπάθεια της ίδιας να τον παρουσιάσει ως βίαιο οι ισχυρισμοί της αποδείχτηκαν αβάσιμοι όπως αναφέρουν σχετικές δικαστικές αποφάσεις» αναφέρει ο κ. Δημητρίου.

Παράλληλα, προσθέτει: «Ο κ. Δόξας, τιμά και σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών πολλώ δε μάλλον των γυναικών που συνιστούν τον πυρήνα της οικογένειάς του. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της καταγγέλλουσας συζύγου του να ισχυριστεί ότι έπεσε θύμα βίας από τον κύριο Δόξα ακόμα και αν αυτό συνέβη προ ενός έτους μετά από περιστατικό προηγηθείσας εις βάρος του επίθεσης – η καταγγέλλουσα κατάφερε χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα-τον κάρφωσε με στυλό στο κεφάλι και στη συνέχεια τον κλείδωσε στο μπάνιο της οικίας τους για πάνω από 3 ώρες, στη συνέχεια όταν κατάφερε ο κ. Δόξας να απελευθερωθεί εκείνη του επιτέθηκε πάλι και ο ίδιος πράγματι την απώθησε αμυνόμενος αλλά δεν την χτύπησε απευθείας – τα ανωτέρω θα αποδειχθούν από στοιχεία που θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη και πάντως η ανακρίβεια του αφηγήματος των τραυμάτων της καταγγέλουσας συνάγεται από τα προσαγόμενα από την ίδια στοιχεία. Δικαίωμα για την μη καταγγελία του συμβάντος διατήρησε και ο κ. Δόξας αλλά προκαλεί απορία για ποιον λόγο το περιστατικό δεν το κατήγγειλε αυτοστιγμεί και η ίδια η εν διαστάσει σύζυγός του καθώς εκ του ιστορικού της οικογενειακής τους υπόθεσης δεν φαίνεται να διέπεται από καταγγελτική συστολή αλλά αντιθέτως προσφεύγει πάντα στηδικαιοσύνη ανεξαρτήτως αν οι ισχυρισμοί της απορρίπτονται συχνά ως αβάσιμοι».

Η συνεργασία με το show Your Face Sounds Familiar

Ο κ. Δημητρίου αναφέρεται και στη συνεργασία του τραγουδιστή με το show Your Face Sounds Familiar, από το οποίο έχει ήδη απομακρυνθεί.

«Προκαλεί, ωστόσο, πολλά ερωτηματικά η αναβίωση του περιστατικού ειδικά την τρέχουσα χρονική περίοδο με επιλογή μάλιστα «δημόσιας καταγγελίας» διά μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μέσων media, ωσάν να μην είναι αρκετή για την καταγγέλλουσα η διερεύνηση εκ μέρους των αρμόδιων αρχών και ενόσω ο κ. Δόξας συνεργάζεται με επιτυχία και εμφανίζεται σε γνωστό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Η καθόλα καιροσκοπική στοχοποίηση συμπίπτει ομοίως χρονικά με την συγκυρίατης άρνησης του εντολέα μου να ικανοποιήσει την απαίτηση της συζύγου του για συστηματική «ενίσχυσή» της μέσω αναρτήσεων κ.λπ. εκ μέρους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου η ίδια να ασκήσει με επιτυχία το επάγγελμα της «influencer». Ομοίως ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του σταθμού να συνταχθεί «σιωπηρά» και δη πρόωρα ενόσω η υπόθεση δεν έχει εξεταστεί αρμοδίως με τις δυσφημιστικές καταγγελίες εναντίον του συνεργάτη του και να τον εξαναγκάσει σε αποχώρηση από το εν λόγω πρόγραμμα».

Ο δικηγόρος του, τονίζει ότι ο τραγουδιστής «επιφυλάσσεται περαιτέρω των νομίμων δικαιωμάτων του για τη διερεύνηση και την κατά νόμο τιμωρία ενόψει σοβαρών ποινικών και αστικών αδικημάτων που έχουν τελεστεί εκ μέρους της καταγγέλουσας τόσο κατά του ίδιου αλλά και έτι πιο ευάλωτου προσώπου, ήτοι της προσβολής της τιμής και της υπόληψης του ίδιου και της άσκησης ενδοοικογενειακής βίας, τελεσθείσας κατ΄ εξακολούθηση. Ωσαύτως ο εντολέας μου θα διεκδικήσει από κάθε ευθυνόμενο πρόσωπο την κατά νόμο αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση για την καταρράκωση της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής του διαδρομής, την αποδόμηση της προσωπικότητάς του και τις εν γένει συνέπειες της άδικης, μεθοδευμένης και όψιμης στοχοποίησής του. Σε κάθε περίπτωση και ενόσω τα εκατέρωθεν ζητήματα που άπτονται αστικής και ποινικής φύσεως θα εξεταστούν και θα κριθούν αρμοδίως από τις αρχές ο εντολέας μου εφιστά προς πάσα κατεύθυνση την προσοχή και αυτονοήτως ως γονέας αξιώνει την τήρηση απόλυτης διακριτικότητας και την αποχή από οποιαδήποτε αναμετάδοση και διάδοση κάθε πληροφορίας που σχετίζεται με την προσωπική και οικογενειακή του ζωή. Τούτο δε κυρίως διότι ανά πάσα στιγμή το ανήλικο τέκνο του μπορεί να γίνει δέκτης «πληροφοριών» κυρίως από τα media που θα αποδομήσουν βίαια την εικόνα και τη σχέση του με τον πατέρα του την οποίς ο ίδιος με αφοσίωση και αμέριστη αγάπη σε όλη του τη ζωή καλλιεργεί με αποτέλεσμα την άδικη, ισόβια και μη αναστρέψιμη πλήξη της ψυχικής και ηθικής του υπόστασης.

Τέλος, ο εντολέας μου απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση: η καταγγελία και πάταξη κάθε μορφής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, ηλικίας, στάτους κ.λπ.δεν είναι δικαίωμα. Είναι υποχρέωση, όχι μόνο του θυμάτος, όχι μόνο των αρχών, αλλά εκάστου ημών, μη τελούσα υπό όρους, αιρέσεις και διατυπώσεις. Βία, όμως, συνιστά και η άκοπη, άδικη και ακαριαία στοχοποίηση ανθρώπων η οποία υπό το σκότος του εθισμού στην παραπληροφόρηση, στην ματαιοδοξία, στην ανθρωποφαγία, τελείται άφιλτρα και «εν μία νυκτί» αλλά κλονίζει συθέμελα μία αλλά συνήθως πολύ περισσότερες ζωές».

via

Όλη η επικαιρότητα