Ηλεία

Κώστας Καραμανλής: Ως το τέλος του έτους η δημοπράτηση της βελτίωσης Πατρών- Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» μίλησε για όλα τα μεγάλα έργα που θέλει να υλοποιήσει το υπουργείο. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την Πατρών -Πύργου, τόνισε πως ο δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και πως η δημοπράτηση για τη βελτίωση έργου αναμένεται ως το τέλος του έτους.

“Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος θα ήταν ήδη ολοκληρωμένος, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ακυρώσει το διαγωνισμό για να σπάσει το έργο σε 8 κομμάτια… Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο το έργο να μην γίνει ποτέ. Δεσμευτήκαμε ότι θα το παραδώσουμε το 2024. Και αυτό θα κάνουμε.

Εδώ και ένα χρόνο, δεχτήκαμε λάσπη από την αξιωματική αντιπολίτευση, για το αν προχωρούν οι επαφές μας με την Ευρώπη. Φτηνός λαϊκισμός. Λες και δεν ήξεραν ότι αυτά δεν γίνονται μέσα σε μια νύχτα. Η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε επιμονή και συστηματική προσπάθεια για να πείσουμε την Ευρώπη για τα επιχειρήματά μας. Τα καταφέραμε, όμως. Η DG GROW (αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ε.Ε.) απεφάνθη ότι η ενσωμάτωση του Πάτρα–Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού είναι συμβατή με το Κοινοτικό Δίκαιο. Η Ευρώπη μας έδωσε το «πράσινο φως» για το Πάτρα-Πύργος.

Παράλληλα, επειδή ο υφιστάμενος δρόμος έχει μεγάλη επικινδυνότητα, έχουμε ήδη αναθέσει τη μελέτη βελτίωσης της οδικής του ασφάλειας με παρεμβάσεις περίπου 30 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο”.

Οπως είναι γνωστό για να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του έργου αναμένεται η εγκριση της Γενικης Διευθυνσης Ανταγωνισμου της ΕΕ.

Το «πράσινο φως» για Πατρών – Πύργου – Η πρώτη επίσημη θετική απάντηση από την Ε.Ε. (vid)

Όλη η επικαιρότητα