Ελλάδα

Κώστας Πλεύρης: Ο θεωρητικός του φασισμού και αρνητής του Ολοκαυτώματος

Ακούστε το άρθρο

Κώστας Πλεύρης, ο διανοούμενος της ελληνικής ακροδεξιάς. Ο δηλωμένος θαυμαστής του Χίτλερ αποτέλεσε το έσχατο δεκανίκι της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο συγγραφέας, πολιτευτής της άκρας Δεξιάς και τα τελευταία χρόνια υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του καταδικασμένου αλλά πολιτικά αφυδατωμένου πλέον αρχιστελέχους της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννη Λαγού.

Ο στόχος του κ. Πλεύρη δεν άργησε να φανεί από την πρώτη στιγμή της αγόρευσής του.

Η προσπάθεια του Κώστα Πλεύρη να προσδώσει χαρακτήρα ιδεολογικής δίκης στο δικαστήριο έπεσε στο κενό. Το αίτημα εξαίρεσης απορρίφθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης αποκήρυξε πολιτικά για μια ακόμη φορά τον πατέρα του.

Τα ανέκδοτα για τους Εβραίους ήταν η ανάλαφρη εκδοχή, γιατί τα βιβλία του αλλά και ο καθημερινός του λόγος μέχρι την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, ήταν ο λόγος ενός φανατικού αντισημίτη.

Όχι μόνο αρνιέται το ολοκαύτωμα αλλά επικαλούμενος δήθεν Εβραίους επιζώντες των στρατοπέδων συγκέντρωσης φτάνει στο σημείο να εκχυδαΐζει το μαρτυρικό θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων στα ναζιστικά κρεματόρια και τους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς.

Δυστυχώς το δηλητήριο αυτό πολλοί ήταν αυτοί που το ήπιαν και πίστεψαν και τόσα άλλα εξωραϊστικά και ενδεδυμένα με την επιστημονική εγκυρότητα του μεγάλου θεωρητικού του ναζισμού Κώστα Πλεύρη για τους Ναζί. Η ζημιά όμως είχε ήδη γίνει.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

via

Όλη η επικαιρότητα