Αρκαδία

Κώστας Τζιούμης: “Κάνουμε δουλειά διασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητα και ποσότητα νερού στους δημότες μας”

Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 07.04.2021 υπογράφηκε η σύμβαση του έργου “Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης και Μεταφοράς νερού στις Τ.Κ. Κολλίνες – ΑΓ. Βαρβάρας της Δ.Ε. Σκυρίτιδας του Δήμου Τρίπολης”, προϋπολογισμού 920.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ),  χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μεταξύ του Προέδρου και Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΤ, με την εργοληπτική επιχείρηση Α.Γ.Τ. Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία με δ.τ. «AGT constructions Α.Τ.Ε.».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του έργου μεταφοράς νερού με νέο αγωγό για την ύδρευση των τοπικών κοινοτήτων Αγίας Βαρβάρας – Κολλίνες της Δ.Ε. Σκυρίτιδας, η κατασκευή ενδιάμεσης δεξαμενής καθώς και η εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Το έργο τοποθετείται στο Νότιο τμήμα της Δ.Ε. Σκυρίτιδας και καλείται να παίξει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο αφού οι Τ.Κ. Κολλίνες – Αγίας Βαρβάρας υδρεύονται από μικροπηγές αλλά και γεωτρήσεις με μικρές παροχές που αδυνατούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

Η προθεσμία περαίωσης του έργου ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης δήλωσε τα εξής: “ Θα πρέπει να τονισθεί ότι οι Τ.Κ. Κολλίνες – ΑΓ. Βαρβάρας του Δήμου Τρίπολης, παρουσιάζουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και επομένως το πρόβλημα της ύδρευσης είναι καθοριστικό. Κατά συνέπεια απαιτείται η κατασκευή δικτύου μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση της Δ.Ε. Σκυρίτιδας στη θέση “Αχούρι”, η οποία μεταφορά νερού θα πραγματοποιείται με τη κατασκευή αγωγού μήκους 6.800m καθώς επίσης και με μια νέα δεξαμενή στην ΤΚ Αγ. Βαρβάρας. Με το έργο αυτό διασφαλίζουμε την καλύτερη ποιότητα πόσιμου νερού και μειώνουμε στο ελάχιστο μελλοντικά υδρευτικά προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής, υπηρετώντας την καθημερινότητα των δημοτών μας. Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Μπάκο Δημήτρη και Καϋμενάκη Γιάννη, οι οποίοι ευγενώς και χωρίς κανένα αντάλλαγμα, παραχώρησαν στην Επιχείρησή μας, ένα οικόπεδο με υπάρχουσα γεώτρηση, προκειμένου να υλοποιήσουμε το εν λόγω έργο ύδρευσης”.

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Τρίπολης στις Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

Όλη η επικαιρότητα