Αρκαδία

Κώστας Τζιούμης: «Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Τρίπολης προσφέρουν σημαντικό έργο στα παιδιά μας»

Ακούστε το άρθρο

Στην παραλαβή ενός σύγχρονου σχολικού λεωφορείου, είκοσι θέσεων, αξίας 90.000 ευρώ, προχώρησε, την Τετάρτη (30/9/2020), ο Δήμος Τρίπολης.

Πρόκειται για μία νέα δωρεά του συμπατριώτη μας εφοπλιστή κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, με το σχολικό λεωφορείο να αξιοποιείται από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τρίπολης.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης ευχαρίστησε τον ευεργέτη της περιοχής μας, κ. Μαρτίνο για τη νέα του δωρεά και για όλα όσα έχει κάνει συνολικά για τον Δήμο Τρίπολης.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και τόνισε ότι «μία από τις παροχές που πρέπει να παρέχει ένας παιδικός σταθμός είναι η μεταφορά των παιδιών».

«Έχει γίνει ήδη μια συζήτηση με όλους τους γονείς παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Θα βγει ένα πρόγραμμα κυκλοφορίας του σχολικού λεωφορείου, σε συνεννόηση με τους γονείς.

Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου προσφέρουν σημαντικό έργο στα παιδιά μας, έχουν εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους με μεγάλη εμπειρία. Με το λεωφορείο αυτό, λύνουμε το πρόβλημα με τη μεταφορά.

Δεν είμαστε εναντίον των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, όλοι να δουλέψουν, αλλά ο Δήμος οφείλει να φροντίσει για τους δικούς του παιδικούς σταθμούς.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης, Ηλίας Κούρος ευχαρίστησε –με τη σειρά του- τον κ. Μαρτίνο, τονίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε, δεν θα είχαν γίνει πολλά πράγματα».

Στη συνέχεια, ανάφερε ότι υπήρξε μια συνάντηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό των παιδικών σταθμών για τις ώρες που πρέπει να κινείται το λεωφορείο, ενώ παράλληλα υπάρχει συνεννόηση και με τους γονείς

«Με το λεωφορείο αναβαθμίζονται οι παιδικοί μας σταθμοί, με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη ανταγωνιστικότητα. Δεν πρέπει να κλείνουν δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, διότι εκεί γίνεται εξαιρετική δουλειά, ενώ διαθέτουν έμπειρο και ικανό προσωπικό.»

Όλη η επικαιρότητα