Πολιτική

Τσιάρας: Έρχονται ρυθμίσεις μη παραγραφής για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης – Για συνεπιμέλεια, στόχος η προστασία των παιδιών – Point System για γονείς

Ακούστε το άρθρο

Στη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει τη ρύθμιση μη παραγραφής για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης, μέχρι την ενηλικίωση του θύματος προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα ήταν υποστηρικτής μιας ρύθμισης που θα καθιέρωνε συλλήβδην τη μη παραγραφή για τέτοια αδικήματα. Τέλος, για τις περιπτώσεις άσκησης βίας σε επαγγελματίες και δημόσιους λειτουργούς (γιατρούς, εφοριακούς, εργαζομένους στο μετρό κ.λπ.) προανήγγειλε ένα πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, με αυστηρότερες δηλαδή διατάξεις και ποινές.  

 

Σε ό,τι αφορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την επιμέλεια των παιδιών, ο υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δυο γονιών και τόνισε ότι δεν πρέπει να προκαλούνται πιέσεις και ψυχολογικά προβλήματα στη ζωή τους. Εξήγησε ότι νέος νόμος προτάσσει μια διαφορετική αντίληψη και κουλτούρα, ακριβώς πάνω σ’ αυτό και έκανε λόγο για μια σημαντική μεταρρύθμιση, ύστερα από 40 ολόκληρα χρόνια. 

Σχετικά με το 1/3 της επικοινωνίας του γονέα με το παιδί του, ο κ. Τσιάρας εξήγησε ότι αυτό αποτελεί βάση για τον δικαστή, ώστε να κρίνει αν μπορεί στη συνέχεια να προχωρήσει σε κάτι πιο γενναίο, ακόμη και στο 1/2. Θα υπάρχει ένα point system που θα  παρακολουθεί και θα αξιολογεί το γονιό. “Αν ασκείται βία ή αν υπάρχει κακοποίηση, είναι προφανές ότι θα μπορούσαμε να φθάσουμε μέχρι και την αφαίρεση της επιμέλειας” σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλη η επικαιρότητα