Ηλεία

Κ. Αλεξανδρόπουλος: Να ανοίξει γρήγορα το Παρά θίν’αλός

Ακούστε το άρθρο

Καμία τύχη να ανοίξει τις πύλες του πριν το καλοκαίρι του 2021 και να υποδεχθεί κόσμο όπως έκανε μερικά χρόνια πριν δε φαίνεται να έχει το Παρά θίν’ αλός στη Ζαχάρω, μετά και την αναβολή από πλευράς Δικαστηρίου της εκδίκασης της αίτησης ακυρώσεως οποιασδήποτε εργασίας που είχε ασκήσει ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πατρών ο Χρήστος Γρηγορόπουλος.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να βρεθούν και πάλι οι αρμόδιοι στις δικαστικές αίθουσες σε ένα χρόνο από τώρα, στις 16 Οκτωβρίου 2021, όπου σε περίπτωση που κάποια από τις δυο πλευρές ή ακόμα και το δικαστήριο θελήσει να την αναβάλει, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το Παρά θίν’ αλός θα μετατραπεί σε ερείπιο.

Η αίτηση που κατέθεσε ο Χρήστος Γρηγορόπουλος κατά των ενεργειών επισκευής που επιχείρησε να κάνει τον Ιούλιο του 2019 ο επόμενος ενοικιαστής του Παρά θίν’ αλός Θεόδωρος Νικολόπουλος, έγινε σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, άρθρο 8-παράγραφος 4, που απαγορεύει κάθε επέμβαση στα όρια του οικισμού του Αγίου Νικολάου. Αυτό σημαίνει πως μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση ακόμα και σε νόμιμα κτίρια.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ζαχάρως  Κώστας Αλεξανδρόπουλος επιθυμεί διακαώς την επαναλειτουργία του καθώς είναι άκρως απαραίτητο για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο της Ζαχάρως, όχι μόνο της νότιας Ηλείας, αλλά και ολόκληρου του νομού. Ο δήμος έχει εκφράσει ήδη τις θέσεις του στην ΕΤΑΔ ΑΕ, ενώ αναμένεται να συμβάλλει με κάθε νόμιμο τρόπο στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του. Είναι γνωστό πως η ΕΤΑΔ ΑΕ ήταν αυτή που ξεκίνησε την υπόθεση και συντάχθηκε αυτό το προεδρικό διάταγμα και είναι αυτή που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά το ΠΔ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο πάλαι ποτέ δημοφιλές κτίριο, είναι παρατημένο στην τύχη του από το Σεπτέμβριο του 2018, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποπληρωθεί μονάδα ένα μέρος των χρημάτων που έπρεπε και μόνο για το έτος 2015.

Όλη η επικαιρότητα