Ηλεία

Κ. Πανέτα: Δραματική έκκληση στον κόσμο της Ηλείας για αίμα

Ακούστε το άρθρο

Έκκληση στον κόσμο της Ηλείας να δώσει το παρών στο Γενικό Νοσοκομείο και να προσφέρει ελάχιστο από τον χρόνο του προκειμένου να αιμοδοτήσει, πραγματοποίησε η συντονίστρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου – Γ.Ν Ηλείας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου.

Συγκεκριμένα, μέσω ανάρτησής της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ζήτησε από τον κόσμο να αιμοδοτήσει προκειμένου να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπους του που το έχουν ανάγκη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως σε επικοινωνία της και με άλλα νοσοκομεία προκειμένου να καλύψει την τεράστια έλλειψη έλαβε αρνητική απάντηση.

Η ανάρτησή της έχει ως εξής: «Βρίσκομαι στην Αιμοδοσία του Γ. Ν. Ηλείας και ψάχνω με τη συνάδελφο τα αίματα που έχουμε στο ψυγείο. Έχω μπροστά μου και μια λίστα με ονόματα ασθενών που θα πρέπει να μεταγγίσουμε.

Απελπισία. Ποιον θα μεταγγίσουμε; Με ποιο κριτήριο; Πόσα αίματα να του δώσουμε; Τι θα κάνουμε με τα παιδιά της Μεσογειακής αναιμίας; Τι θα κάνουμε με τους καρκινοπαθείς; Πως θα χειρουργηθούν όσοι έχουν σπάσει χέρια και πόδια με το μάζεμα της ελιάς; Πόσους υπερήλικες θα αφήσουμε να πονάνε γιατί δεν μπορούν να χειρουργηθούν μιας και δεν υπάρχουν αίματα.

Πήραμε όλα τα νοσοκομεία γύρω- γύρω και στην Αθήνα και κανείς δεν έχει να στείλει. Παρακαλώ πολύ την αγάπη σας, όσοι είστε υγιείς ελάτε να δώσετε αίμα στην αιμοδοσία μας. Η πρόσβαση στην αιμοδοσία μας είναι ασφαλής και δεν κινδυνεύει κανείς από κορωνοϊό. Τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας».

Όλη η επικαιρότητα