Ηλεία Πολιτική

Κ.Τζαβάρας: «Τερματίζεται η παρακμή και η εγκατάλειψη στο κλειστό γυμναστήριο Πύργου»

Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της αποκατάστασής του από τον αναπλ. ΥΠΕΣ, Στ. Πέτσα

Σε τροχιά αναβάθμισης μπαίνει το κλειστό γυμναστήριο Πύργου «Γ. Βασιλακόπουλος», καθώς σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ενημερώθηκε ότι υπεγράφη η απόφαση χρηματοδότησης της επισκευής του, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Ο Κώστας Τζαβάρας ευχαρίστησε τον υπουργό για το γεγονός ότι έβαλε σε άμεση προτεραιότητα το συγκεκριμένο έργο, εγκρίνοντας τη χρηματοδότησή του και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση μιας παρέμβασης που οι πολίτες του Πύργου περιμένουν με αγωνία εδώ και αρκετά χρόνια.

Το έργο προβλέπει την επισκευή και την αποκατάσταση ζημιών και φθορών που έχουν προκληθεί επί σειρά ετών στο κλειστό γυμναστήριο, μέσω της οποίας η συγκεκριμένη υποδομή θα μετατραπεί ξανά σε αθλητικό πόλο έλξης για την τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα για τη νεολαία που αναζητά διέξοδο στον αθλητισμό.

Ο Ηλείος βουλευτής επισήμανε ότι χάρη στη γενναία χρηματοδότηση που ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Πύργος θα αποκτήσει ξανά ένα γυμναστήριο-στολίδι, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει ξανά αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς βεληνεκούς, όπως συνέβη στο παρελθόν, με αγώνες της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ και βόλεϊ.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μία από τις πρώτες αποφάσεις του νέου αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών, κ. Πέτσα, ήταν να υπογράψει τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ “Γ. Βασιλακόπουλος” στον Πύργο με 600.000 ευρώ, ανταποκρινόμενος σε ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας του Πύργου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που αθλούνται και οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια στερούνταν τις στοιχειώδεις αθλητικές υποδομές που πρέπει να παρέχει μια πόλη στους κατοίκους της. Επιτέλους ήρθε η ώρα να τερματιστεί το καθεστώς παρακμής και της εγκατάλειψης στο κλειστό γυμναστήριο Πύργου. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης παρέμβασης, αποδίδουμε στα παιδιά και στους γονείς της Ηλείας μια σύγχρονη αθλητική υποδομή που θα μπορέσει και πάλι να γίνει πόλος φιλοξενίας διεθνών αθλητικών διοργανώσεων», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

Όλη η επικαιρότητα