Παραπολιτικά

Λάβρος ο Τσίπρας κατά Τσακαλώτου, Τζάκρη και Πολάκη

Ακούστε το άρθρο

Ένταση και εκνευρισμός  επικράτησε στον πρωινό καφέ του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά και τον Παύλο Πολάκη.

Απευθυνόμενοςπρος τον Ευκλείδη Τσακαλώτο  του είπε ότι κακώς επέλεξε να κάνεις αυτή την παρέμβαση. Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός οικονομικών του είπε ότι έχει κλονιστεί η μεταξύ τους εμπιστοσύνη ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στα διλήμματα του τύπου « ποιος είναι με τον πρόεδρο και ποιος όχι», αφού κανένας δεν αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας,  Παύλου Πολάκη, λέγοντας ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα και δεν μπορεί να παρεμβαίνει σε όλα τα θέματα του κόμματος, κάνοντας αναρτήσεις στο facebook.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε την σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, προκειμένου να αποφασιστεί, η δημιουργία μιας επιτροπής στην οποία θα συμμετέχει η Όλγα Γεροβασίλη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η συγκεκριμένη επιτροπή θα επιλαμβάνεται  θέματα που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά και τα λεγόμενα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη που θα κάνουν κάποιο παράπτωμα θα περνάνε από τρεις φάσεις. Την πρώτη φορά θα καλείται να δώσει εξηγήσεις στο όργανο. Την δεύτερη  θα του γίνεται σύσταση και την τρίτη εάν δεν αλλάζει άποψη, θα πρέπει να εγκαταλείπει την κομματική του θέση.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζοντας την αδυναμία που υπάρχει στην επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα.

Και οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα.

Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους.

Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις».

via

Όλη η επικαιρότητα