Ελλάδα

Λαμία: Άγριο bullying «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ πίσω από τον ξυλοδαρμό της 13χρονης

Ακούστε το άρθρο

Υποτιμητικές αναφορές και bullying μέσω facebook αλλά και σε συναντήσεις των νεαρών κοριτσιών φέρεται ότι είχε προηγηθεί –σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες της ΕΛΑΣ- του ξυλοδαρμού, τη Δευτέρα, του 13χρονου κοριτσιού σε παρκάκι της Νέας Άμπλιανης στη Λαμία.

Ως δράστιδες θεωρούνται τρεις 17χρονες από τις οποίες η μία είναι Ελληνίδα, η άλλη Ρουμάνα κι η άλλη αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 17χρονες είχαν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε επιθετικά κι υποτιμητικά σχόλια σε βάρος της 13χρονης για την εμφανιση και τη συμπεριφορά της.

Το χρονικό της επίθεσης

Την ημέρα του περιστατικού η 13χρονη φερεται να ζήτησε από την 17χρονη Ελληνίδα της αλλης παρέας τον λόγο για τα υποτιμητικά σχόλια και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τότε δέχθηκε επίθεση και από τα τρία κορίτσια. Αρχικά φάνηκε ότι υπήρχε διάθεση συμβιβασμού όμως ακολούθως η οικογένεια της 13χρονης προχώρησε σε μηνύσεις.

«Την πατούσαν και την κλωτσούσαν»

Όπως ανέφερε η αδελφή της, «την χτύπησαν και την έριξαν κάτω. Την πατούσαν και την κλωτσούσαν. Η αδελφή μου νοσηλεύεται με χτυπήματα στον αυχένα, στα πλευρά, στην κοιλιά και αλλού. Έχουμε καταθέσει μηνύσεις και τώρα η δικαιοσύνη έχει το λόγο….»

Τη νομική εκπροσώπηση της 13χρονης ανέλαβε ο δικηγόρος Αθηνών Απόστολος Λύτρας που δήλωσε: «Eχω ενημερωθεί από την οικογένεια για τον άγριο ξυλοδαρμό του κοριτσιού, το οποίο νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Λαμίας. Περιμένω τις ιατρικές γνωματεύσεις και το περιεχόμενο της δικογραφίας που σχημάτισε η αστυνομία στη Λαμία και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους…»

via

Όλη η επικαιρότητα