Ελλάδα

Λαμία: Aπατεώνας προσπαθούσε να εξαπατήσει επαγγελματίες με γνωστό κόλπο

Ακούστε το άρθρο

Ξαναχτύπησαν στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στη Λαμία, οι απατεώνες που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αποσπάσουν χρήματα μέσω τηλεφώνου από επαγγελματίες, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «Λεφτά Στο Λεπτό -ΛΣΛ».

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα, ο απατεώνας τηλεφώνησε από κινητό τηλέφωνο σε γνωστή έμπορο της Λαμίας, χρησιμοποιώντας προφανώς ψεύτικο ονοματεπώνυμο, που παρέπεμπε όμως σε επίθετο γνωστής πελάτισσας.

Ζήτησε έναν τραπεζικό λογαριασμό, υποτίθεται για να βάλει 200 ευρώ προκειμένου να ψωνίσει από το μαγαζί η γυναίκα του εμπορεύματα ανάλογης αξίας.

Επειδή όμως η έμπορος ήταν ήδη συνδεδεμένη και παρακολουθούσε το λογαριασμό της, τον ενημέρωσε ότι η συναλλαγή που της είπε ότι είχε κάνει, δεν είχε φανεί. Τότε της ζήτησε να πάει μέσω της εφαρμογής «ΛΣΛ» υποτίθεται για να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η συναλλαγή!

Μέχρι εκείνο το σημείο όλα ήταν απολύτως φυσιολογικά, όμως τα «επόμενα βήματα» που της πρότεινε ο «υποψήφιος πελάτης», ξένισαν την έμπορο που κατάλαβε ότι είχε να κάνει με απατεώνα. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της περίμενε τις «συμβουλές» από τηλεφώνου ώστε να διαπιστώσει με πιο τρόπο φτάνουν να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους επαγγελματίες.

Η μεθοδολογία
Το κόλπο τους βέβαια είναι εξαιρετικά απλό και βασίζεται αποκλειστικά στο πως θα σας μπερδέψουν, σε συνδυασμό βέβαια με την έλλειψη γνώσεων από τραπεζικές συναλλαγές.

Σας ζητάει λοιπόν να πάτε στη συγκεκριμένη εφαρμογή και αφού δηλώσετε ποσό, να του κοινοποιήσετε των κωδικό που δημιουργείτε. Με αυτόν βέβαια μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε ΑΤΜ της τράπεζας – μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – και να σηκώσει τα λεφτά.

Αν έχετε κάποιες γνώσεις από συναλλαγές και καθαρό μυαλό, θα καταλάβετε ότι δεν είναι δυνατόν, ενώ περιμένεις να σου στείλουν λεφτά να κοινοποιείς εσύ κωδικό υπηρεσίας για να μεταφέρεις χρήματα. Ωστόσο επειδή δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με υπολογιστές και τραπεζικές συναλλαγές, η καλύτερη συμβουλή είναι ότι να μην κάνετε καμία συναλλαγή με ξένους ή με ανθρώπους που δεν έχετε πιστοποιήσει ότι είναι πράγματι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι. Είτε στο τηλέφωνο, είτε διά ζώσης, καθώς πρόσφατα είχαμε και ένα τέτοιο περιστατικό απάτης στην Αρκίτσα.

Η συγκεκριμένη επαγγελματίας θέλοντας να βοηθήσει συναδέλφους της δημοσιοποιώντας τη μεθοδολογία των απατεώνων, το έφτασε μέχρι τέλους και στη συνέχεια ενημέρωσε την αστυνομία δίνοντας και το κινητό τηλέφωνο του δράστη.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, καθώς με την επιστροφή στην κανονικότητα, επέστρεψαν δριμύτεροι και οι απατεώνες.

Πηγή:newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα