Ηλεία

Λατομείο Ελαιώνα: Χώρος – χρυσάφι μετά την πιστοποίηση με ISO

Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα θετική κρίνεται η πιστοποίηση με ISO για την παραγωγή και εμπορία δομικών προϊόντων (αδρανών υλικών) που κατέχει πλέον το λατομείο που βρίσκεται στον Ελαιώνα του δήμου Πύργου (θέση «Βρυολάγκαδο»).

Με την πιστοποίηση το λατομείο που διαχειρίζεται η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου ΑΕ – ΟΤΑ (ΔΕΠ ΑΕ – ΟΤΑ), γίνεται το μοναδικό στην Ηλεία με το συγκεκριμένο «εφόδιο», γεγονός που του προσδίδει σημαντικό πλεονέκτημα αφού το αδρανές υλικό που παράγει (χαλίκι Α και Β και αμμοχάλικο), διαθέτει υψηλή ποιότητα ενώ όλη διαδικασία παραγωγής του είναι πλήρως συμμορφωμένη με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το χώρο του λατομείου επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Αργυρόπουλο και τον γεν. γραμματέα Γιάννη Βαρελά, παρουσία του «οικοδεσπότη», πρόεδρου της ΔΕΠ ΑΕ – ΟΤΑ, Βασίλη Σειντή.

«Το μοναδικό πιστοποιημένο λατομείο στο νομό Ηλείας»

Με δήλωση του στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ, ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε πως «Έχουμε την ευχάριστη είδηση ότι έχει πιστοποιηθεί το παραγόμενο προϊόν από το λατομείο του Ελαιώνα, ένα πολύ θετικό στοιχείο για την ποιότητα κατασκευής των έργων στην περιοχή. Πρόκειται για το μοναδικό πιστοποιημένο λατομείο στο νομό Ηλείας από το οποίο εξορύσσεται χαλίκι μοναδικής αξίας και ποιότητας για την κατασκευή οδικών έργων αλλά και για τα έργα της αγροτικής οδοποιίας που υαλοποιεί ο δήμος Πύργου.

Μιλάμε για ένα εργοτάξιο που έχει άμεση σχέση με τις τεχνικές υπηρεσίες και μπορεί να γίνει πιο εύκολα η επίβλεψη των τεχνικών έργων και της Αγροτικής οδοποιίας. Διαθέτοντας αυτή την πρώτη ύλη που είναι η πλέον κατάλληλη για τα έργα της Αγροτικής οδοποιίας δηλώνουμε αισιόδοξοι ότι θα καλύψουμε όλους τους αγροτικούς δρόμους του δήμου Πύργου όπου ήδη έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα να υλοποιείται.

Η πιστοποιήση είναι ικανή να επιφέρει ένα σημαντικό έσοδο στα ταμεία του δήμου και κατ` επέκταση στους πολίτες του Πύργου εφόσον αυτά τα χρήματα επανεπενδύονται σε έργα. Για μας αποτελεί πρόκληση η κατασκευή του έργου Πάτρα-Πύργος όπου εκεί θα απαιτηθούν τεράστιες ποσότητες χαλικιού. Υπάρχουν όμως ήδη πολλές προσεγγίσεις από την αγορά για να υπογράψουμε συμφωνητικά. Η νέα διοίκηση υπό την προεδρία του Βασίλη Σειντή, των υπόλοιπων μελών του ΔΣ και των εργαζομένων στην ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ, κάνει πολύ σημαντικό έργο.

Είναι ένα βήμα προόδου για το δήμο Πύργου ενώ παράλληλα υλοποιείται και το έργο που συνδέει το λατομείο με τον δρόμο Πύργου – Οινόης που θα σημαίνει και πιο γρήγορη μεταφορά του υλικού. Οι επιμέρους δράσεις της Δημοτικής Αρχής συναντιούνται σε μία κεντρική στρατηγική που θέλει τον δήμο Πύργου σε οικονομική αυτονομία που θα μας επιτρέψει να βελτιώνουμε συνεχώς την καθημερινότητα των πολιτών».

«Καρποφόρησαν οι προσπάθειες μας»

Ο κ. Σειντης από την πλευρά του ανέφερε πως «Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να τεθεί σε λειτουργία ανώτερου επίπεδου το λατομείο, σε συνεργασία με το δήμο Πύργου και τις τεχνικές του υπηρεσίες. Διαθέτοντας το κατάλληλο προσωπικό θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο όλο το διάστημα του καλοκαιριού και μέχρι να μας επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες έως το ερχόμενο φθινόπωρο. Με την πιστοποίηση προσδοκούμε συνεργασίες με διάφορες εταιρίες και ΟΤΑ. Θα αξιοποιήσουμε το χώρο- χρυσάφι που διαθέτουμε και θεωρώ ότι στο τέλος θα ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες για ότι καλύτερο για όλο το δήμο αλλά και την επιχείρηση. Τα μέτρα ασφαλείας είναι πλήρη και ο χώρος ελέγχεται απολύτως. Έως ότου αποκτήσουμε τα δικά μηχανήματα συνεργαζόμαστε με εργολάβους για να κάνουν την αμμοληψία από το χώρο. Οι προσπάθειες οι δικές μου όσο και του προηγούμενου πρόεδρου καρποφόρησαν, διαθέτουμε την πιστοποίηση του υλικού μας και θεωρώ ότι -όπως είπε και ο δήμαρχος- το γεγονός πως είμαστε το μοναδικό λατομείο στο νομό Ηλείας με πιστοποίηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα».

«Σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για το δήμο Πύργου»

Τέλος ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε πως «Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου αξιοποιούν, σε μέγιστο βαθμό πλέον, τη δυνατότητα που παρέχει το λατομείο για παροχή πρώτης ύλης υψηλής ποιότητας. Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με την ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ προκειμένου να υλοποιούμε έργα σε όλη την επικράτεια του δήμου. Ήδη έχουμε καλύψει πολλά χιλιόμετρα Αγροτικής οδοποιίας με χαλίκι πολύ καλής ποιότητας. Παράλληλα και σε άλλα έργα που υλοποιούνται στα όρια του δήμου Πύργου χρησιμοποιείται το αμμοχάλικο που λαμβάνουν από το λατομείο. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για το δήμο Πύργου».

Όλη η επικαιρότητα